Tråkiga föräldrar

Vi är i lekpark. För att vi måste. Barnen äter upp varandra inomhus så vi släpar oss ut. Sitter på bänken i varma vinterkläder och läser varsin bok. Konstaterar att det enda positiva är att det numera är så varmt att det går att sitta stilla och läsa en bok. 

Vi är inte designade för parkliv. 

Samtidigt i samma park leker en liten flicka. Med betoning på liten. Hon är ett knappt år och kan inte gå. Hennes föräldrar är magiska. De hoppar omkring, flyger med den lilla dottern och talar med roliga röster. De leker. Jag tittar på, kan inte låta bli. 

De är definitivt designade för parkliv. Må deras dotter alltid veta att hennes föräldrar är festligare än genomsnittet.

Och jag tittar på Fredrik och mig och känner att vi är tråkiga föräldrar. Men att det är helt okej. Våra barn tjuter sv glädje, vinkar från klätterställningen ibland och vill med jämna mellanrum att vi ska se på när de gör något som de inte trodde att de kunde.

De är designade för oss och vi för dem. Och det räcker så. Det räcker riktigt bra så.

  

Advertisements

2 thoughts on “Tråkiga föräldrar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s