Vi behöver dem

 

Jag är så glad och tacksam över att vi har många vänner med småbarn. Vänner som lever vardag på samma villkor, som förstår spelreglerna helt och hållet. Som kan träffas i en lekpark också när vädret inte är soligt, som kan fira nyårsafton mellan 10-18 för att det egentligen passar alla inblandade bäst. Vi behöver dem.

 Men lika glad och tacksam är jag över att vi har många vänner utan barn. Vänner som kan komma hem till oss sena kvällar och umgås efter läggdags, ge oss livsviktigt vuxensällskap. Vänner som kan åka hem vid midnatt elle ännu senare. Som ger guldkant åt idolkvällar, melodifestivaler och valvakor. För att inte tala om att de kan ta i där vi själva inte räcker till och lösa vardagspussel som har för få bitar. Vi behöver dem.

Igår firade vi valvaka med fem vänner. Ingen av oss fick in sin kandidat och hela landets resultat lämnade mycket att önska. Men de där fem… De räddade en hel del. Dem hör vi ihop med. Dem vill vi höra ihop med. Dem behöver vi.

När jag kom hem från butiken igår stod en av dem och dammsög hemma hos oss. En annan tömde kassarna med mig. Några till kom med pizzadeg och ingredienser och svängde ihop valvakepizza. Och jag tänkte att de är en vacker bild av det samhälle jag drömmer om. Ett samhälle som präglas av hjälpsamhet och solidaritet. Ett samhälle där dina behov väger lika tungt som mina. Ett samhälle där vi använder vårs resurser för att göra gott för varandra. 

Vi behöver dem. Hela världen behöver dem.

Advertisements

2 thoughts on “Vi behöver dem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s