Vaccin och sex

Hon är en dag gammal och pytteliten, den absolut minsta som finns i min värld. Jag håller henne i min famn och är oerhört medveten om att jag har fått mitt största uppdrag någonsin när jag har fått bli hennes mamma. Från och med nu ska jag vaka som en hök varje dag. Från och med nu ska jag göra allt jag bara kan för att hon ska vara trygg. Jag lovar henne det. Så länge jag lever ska jag skydda henne.

Ganska snart insåg jag att folk har väldigt starka och väldigt varierande åsikter om hur man ska vara förälder. Man tvingas ta ställning till en rad frågor gällande mat, sömn och hälsa och som nybliven förälder är det ofta svårt att veta. Ska man si eller ska man så?

Skulle vi anklaga oss själva efteråt om det blir fel? Det har varit vår nyckelfråga när vi fattat beslut för våra barn. När det gäller vaccin har vi ställt oss just den frågan. Skulle vi anklaga oss själva om vi väljer ett rekommenderat vaccin som leder till allvarliga komplikationer? Skulle vi anklaga oss själva om vi väljer bort ett rekommenderat vaccin och det leder till allvarliga komplikationer?

Svaret är antagligen ja. På båda frågorna. Föräldern till ett barn som lider av allvarliga komplikationer anklagar sig antagligen alltid. Då blir följdfrågan; i vilket fall skulle vi anklaga oss själva mera? Och där har svaret varit enkelt. För oss. Vi skulle anklaga oss själva väldigt mycket mera om vi gick emot sjukvårdens rekommendationer och på eget bevåg valde bort ett vaccin som läkaren uppmanat oss att ta. När svaret visade sig vara så enkelt blev frågan plötsligt en icke-fråga.

Självklart ska våra barn ha de vaccin som sjukvården anser att de ska ha. Jag vet inte bättre än läkarna. Fredrik vet tyvärr lika lite. Då bara måste vi lita på dem som vet mera.

Idag kan vi läsa om motståndet mot HPV-vaccinet i Jakobstadsregionen, i den region där jag själv var ung tonårsflicka för ett halt liv sedan. Det är sorgligt att okunskap och missförstånd ligger till grund för beslut som i värsta fall kan kosta liv. Att uppmuntra en ung flicka att ta ett vaccin är inte detsamma som att uppmuntra henne till en tidig sexdebut. Att tro att tonårsdottern går säker bara hon väljer bort sex är inte sant. Att utgå från att hon väljer bort sex för att det passar din världsbild bäst är naivt, om än naivt i kärlek. Att koppla ihop ett vaccin med sex på det här sättet är bara, bara dåligt. Ingen vinner någonting alls på det.

När Ingrid en dag ganska snart är så gammal att vi ska välja eller välja bort HPV-vaccinet är min fråga inte om hon är sexuellt aktiv eller inte. Min fråga är då densamma som nu; skulle jag anklaga mig själv efteråt om det blir fel? Och ja, det skulle jag ju. Förstås. Då som nu. Så jag kommer att välja det rekommenderade vaccinet. Då som nu. Vaccinet är ju inte en fråga om sex och moral, det är en fråga om cancer i livmoderhalsen. Och eftersom min kunskap om cancer är så är liten men eftersom jag fruktar cancer och avskyr cancer och har förlorat min mormor i cancer så väljer jag gärna allt vaccin jag bara kan för att skydda de barn som jag lovat att skydda så länge jag lever.

36 reaktioner på ”Vaccin och sex

 1. Precis! Tack. Ett enda vaccin har jag hoppat över åt vår minsta och det var rota. Men i Finland är risken minimal att någon avlider eftersom vi har bra sjukvård. Antagligen skulle jag ha superdåligt samvete ifall han hade fått sjukdomen och vi hade utnyttjat samhällets resurser då han behövt vård. Men nu är han så stor att han väl inte mer borde få rota sådär superallvarligt mer.

  • Tips till den som vill bli tagen på allvar: linka ALDRIG till en newsvoice.se-artikel, speciellt inte utan någon sorts egen kommentar. Den här ”nyhetsidan” är fylld med otroliga mängder ogrundat skit skrivet av okvalificerade konspirationsteoretiker. Allt som är farligt och spännande är automatiskt sant. Inga filter, inga källor, bara en massa ordsallad som skriker inkompetens.

   Även i det ytterst osannolika fallet att denna artikel har rätt i något av sina absurda påståenden är den ändå irrelevant, eftersom den inte handlar om rätt vaccin. I Finland används Cervavix, inte Gardasil. En fin demonstration antingen på hur vaccinmotståndare tror att det är acceptabelt att dra alla vacciner över en kam eller hur de inte bryr sig om att vara insatta i ämnet. Bravo.

 2. Jag är inte emot vaccinationer, men HPV-vaccinet är jag faktiskt skeptisk mot. Och jag respekterar de som väljer bort det, istället kan man lära sina barn ett sunt sexualliv. Livmodercancer kan man få fastän man är vaccinerad eftersom man kan få det genom andra virus. Dessutom, att skydda sina barn, kan för vissa föräldrar kännas som att de skyddar dem mot dessa ”gifter” som de anser finns i vaccinerna, de anser att vaccinationer är onödiga. Själv kommer jag i framtiden att vaccinera mina barn mot de barnsjukdomar som finns i det allmänna vaccinationsprogrammet. Men dessa ”extra” vaccinationer, såsom svininfluensavaccin, influensavaccin och HPV-vaccin kommer jag nog att fundera några gånger förrän jag ger dem. Men ”var å ejn me sett”, vi har alla olika åsikter, fastän man ibland vill försöka truta i folk att de ska vaccinera sina barn. 😉

  • Nämen nu måste jag rätta enheldel.
   HPV orsakar livmoderhalscancer. INTE livmodercancer.
   HPV är orsaken o fär vi bort den delen är det OTROLIGT låg risk att drabbas.punkt.
   Kom inte o säg att du ska lära dina barn sunt sex. Snälla vän det har inget med HPV att göra. Viruset väljer inte att infektera de mindre snälla flickorna.
   Herregud jag blir som läkare så fruktansvärt upprörd över folks okunskap.

 3. Jättefint inlägg om en så viktig sak fick jag länkad på min fb. Tack!

  För att ge E de data som finns idag så är det så att ALL livmoderhalscancer orsakas av HPV-virus. Det vaccin som finns framtaget och är godkänt idag skyddar mot HPV-16&-18, vilket är de varianter som orsakar 70% av alla livmoderhalscancrar.
  De resterande 30% orsakas av ca 10 andra HPV-varianter, vilka man också försöker få fram bra vaccin åt.
  Sedan har man också visat att vaccinet som finns idag funkar till över 95%, vilket är en väldigt bra siffra.

  Något som man sällan pratar om är också att många av de andra skivepitelcancrarna orsakas till stor del av samma HPV-varianter (16&18). Dessa cancrar är då bl a orala cancrar (tungbascancer, pharynx etc), analcancer och peniscancer. Mot dessa skyddar således samma vaccin också.
  Dessa cancrar kan man ju få av andra orsaker också, såsom rökning, alkohol och andra infektioner.

  I samma veva kan jag ju också nämna att t ex hepatit B vaccin inte bara skyddar mot hepatit B infektion utan också samtidigt levercancer orsakad av kronisk hepatit B infektion och hepatit D (vilket är ca 25% av levercancrarna i i-land, i u-land hela 60%!). Så det här att vaccin också skyddar mot cancer är inget ”nytt” egentligen.

  Tack och bock för utrymmet och hoppas att ni fortfarande känner er tillfreds med beslutet om att vaccinera er dotter.
  (Skulle jag ha en son skulle jag faktiskt vaccinera honom också mot HPV.)

 4. Så du skyddar ditt barn genom att erkänna din okunskap istället för att införskaffa sig kunskap? Smart. Så motsägelsefullt inlägg. Det enda du säger med detta är att du lägger ditt barns liv i händerna på folk för att du är för lat och ointresserad för att ta reda på fakta. Och sen väljer du just HPV att försvara av alla vaccin dessutom. Herregud.

  • Jag har inte den utbildning som krävs för att läsa medicinska forskningsrapporter och dra slutsatser. Jag har inte möjlighet eller tid att göra det heller. Nog litar jag på läkaren då jag är sjuk. Nog litar jag på andra yrkesgrupper också. Visst får alla tycka vad de vill, men för mig väger det mer vad någon med utbildning tycker. För mitt liv kan jag inte förstå varför staten skulle sponsra något som kostar och är farligt för folket. Finland är inte USA. Dessutom är jag inte utbildad för att kolla igenom ekonomiska rapporter/bokslut. Så jag har väldigt små möjligheter att upptäcka oegentligheter mellan medicinska företag och läkare.

   • Bara dumma ursäkter. Du behöver väl inte vara medicinskt utbildad för att inneha läsförståelse.
    Och för ditt liv så kan jag berätta för dig att staten sponsrar sådant för att de tjänar vidrigt mycket pengar på det.
    Har du ens läst en innehållsförteckning på de vaccin som du tillåtit dessa människor ge dina barn?

  • Jag vill påstå att det är långt mera invecklat än att man behöver läsförståelse för att förstå hur vaccin, virus etc fungerar så att man som lekman kan ta ett beslut som är det bästa för ens kära avkommor, inklusive sig själv.
   Det är inte för intet en läkarutbildning är 6 år lång, farmaceuters utbildning är 4-5 år, ekonomer, civil/diplomatingenjörers är långa etc

   De första 2-3 åren(!) på en läkarutbildning går man ner på cellnivå för att förstå från minsta beståndsdel hur saker och ting hänger ihop. De flesta studenter ägnar 80-100h per vecka för att ta sig igenom och lära sig allt på det djupet.

   Jag blir uppriktigt ledsen av att höra hur lite tilltro personer har till det som man ägnar sitt liv åt att göra. Som läkare vill man lindra, bota – inte skada sina patienter.

   • Hur står det till med matematiken? Räknar man med att en människa sover 8 h per dygn har man 112 vakna timmar per vecka. Jag har svårt att tro att ”de flesta studenter ägnar 80-100h” för studier.

  • Det finns så många olika sätt att föra fram sak och åsikt. Just det här sättet gör mig både ledsen och illa berörd.

  • Även om man givetvis kan söka information om både det ena och det andra som berör ens barn (vilket Amanda säkert också gör), är det minst sagt skrämmande att läsa en kommentar som din. Det finns specialister inom alla tänkbara områden, men istället för att lita på någon som under flera år specialiserat sig inom ett område vänder du dig hellre till Google? Klart man skall kunna erkänna att man inte vet allting om allting.

   Och vilken är anledningen till att just HPV vaccinen inte för försvaras?

   Skall ännu nämnas att jag var väldigt skeptisk till svininfluensavaccinet då det kom ut. Ingen i min familj vaccinerades, vilket man ju får se som ett bra beslut. Men vacciner som utvecklats i åratal och genomgått diverse tester litar jag på, trots att nätet är fullt av flummare av motsatt åsikt.

  • Jag tycker inte Michaela verkar vara rätt person att uttala sig om okunskap. Om du hade någon som helst uppfattning om hur ett samhälle fungerar skulle du nog också lita på läkarna och inte på någon konspirationshemsida där du troligtvis ”införskaffar” denna kunskap. Men som tur är för dig är det helt ofarligt att låta bli att vaccinera sig, förutsatt att tillräckligt många andra gör det.

 5. Om du inte är påläst så borde du inte läsa på då!?!?!? Ist för att lita på dem som styrs av läkemedelsföretagen och miljardvinster. …

  • Jag skall ta det här så enkelt och lättfattligt att alla förstår.

   Vi är alla experter inom vårt lilla område. Att bli expert tar oftast en väldigt lång tid. Längre än en graviditet. Längre än dagis. Längre än lågstadiet. Väldigt länge. En expert på hårklippning är inte alltid en expert på något annat. Läkare är experter på att hjälpa sjuka människor, men de kan inte allt. För att bli expert på vaccin krävs det att man forskar i det. Att läsa på är inte samma sak som att forska. Ett barn kan läsa på. Forskning kräver förståelse och tid. Mycket tid. Helt utöver vår grundutbildning som endast ger oss en grund att forska från.

   Det finns falska profter. Det finns också falska experter. Även experter som har ett ekonomiskt intresse av att ljuga för oss. Som tur är finns det många riktiga experter. Särskilt på vaccin. Alla vill inte ge upp en givande vetenskaplig karriär för pengar. I vaccin finns det väldigt lite pengar. Färre människor blir sjuka, så färre mediciner säljs och sjukhus får inte betalt för att rädda otaliga barn och vuxna. Vaccin är billiga. Läkemedel kostar mycket. Cancerläkemedel ännu mer. Läkemedelsföretagen tjänar astronomiska summor på cancer. Om ett vaccin minskar risken för cancer, minskar pengarna för läkemedelsföretagen. Staten, alltså vi människor, sparar pengar på att vi är friska.

   Det finns människor som varken är experter eller har något emot smutsiga pengar. Som Jenny McCarthy. Människor tycker ofta om att lyssna på människor som är på deras nivå. Då är det lätt att strunta i en massa konstiga forskare som man inte riktigt vet vad de vill säga. Kompisen som sett på Youtube är mycket roligare. Dessutom har kompisen tid att förklara allt. För hon vet och är säker på sin sak. Övertygad. Vaccin dödar små bebisar säger kompisen. Den okända professorn där någonstans är så otydlig och använder så svåra ord. På Youtube finns det flera som tycker som kompisen. Det finns också många videosar. Väldigt många. Videosarna säger att alla experter har fel. Eftersom det är så många videosar måste det vara sant.

   Oj. Så är det ju inte. Experter vet mer, det är därför de är experter. Den som har pengar kan göra många fina videosar, men de är som reklam. Falska. Den som gör videosarna vill sälja sig. Sin själ. Sina böcker. Biljetter till sina förevisningar. Läkemedel. Privatsjukhus. Många saker. Många pengar. Väldigt många pengar. Har man inget samvete är det lätt. Man kan bli så rik man vill. Bebisar dör, men man har många pengar. Så det är bra. Fast döda bebisar är nog lite tråkigt. Men många pengar är bra. Sedan kan man bygga ett sjukhus där bebisarna kan vara och dö. Så mår man bättre. Och gör många trevliga pengar. Kanske skriver en ny bok.

   Vad jag ville säga är att det inte alltid är de du tror som styrs av miljardvinster.

   Tvärt emot vad många tror är dumma människor inte särskilt onda. De saknar endast förståndet att förstå följderna av sina aktioner. Jag vill gärna tro att de av oss som likt Malin irrat sig på den onda vägen kan inse sina synder och göra bättring.

 6. även om man skulle lyckas uppfostra sin flicka att välja bort sex så finns alltid risken för våldtäkt kvar. Skulle det gå så olyckligt så skulle det ju inte göra saken bättre direkt om hon samtidigt blev smittad med ett virus som ger cancer. kanske inte så dumt med vaccin?

 7. Usch vad naivt skrivet! Det kanske blir bättre med andra eller tredje barnet när du har hunnit införskaffa relevant information. Vacciner skyddar inte- punkt!
  Har du ens koll på ingredienslistan till de vacciner som du tänkt ge ditt barn! Hör aluminium hemma i en tremånaders tycker du? Vet du vilka effekter i kroppen aluminium har. Det får hjärnan att svälla. Hur kan GMO och bortaborterat foster höra hemma som en ingrediens i vaccin? Tala om det.
  Jag skulle råda dig till att tänka lite självständigt och bevatt boka upp en tid hos en läkare. De allra flesta läkare rekommenderar INTE alla vaccinationer. Motsägelsefullt va!?
  Känns som att fu är väldigt naiv och direkt oupplöst. Det är inte ansvarsfullt.

  • Kunde du Kristina vänligen motivera dina argument och hänvisa till pålitliga källor? Sådan där retorik ger tyvärr inte mycket förtroende.

  • Nu får du nog bästa Kristina redogöra för dina källor. Det verkar nog som om aluminium är en stor del av din kostcirkel.

   Var har du statistiken som visar att vacciner inte hjälper-punkt!

   Alla komponenter som ingår i ett vaccin har sin speciella uppgift, man slänger nog inte med något för att jävlas eller skada den som vaccineras.

   Vem är de flesta läkarna? De flesta läkarna i Europa? De flesta läkarna i Finland? Sverige? Österbotten? Veikars?

   Vad är man när man är oupplöst. Skriv så vi förstår människa!

   Förövrigt tycker jag att kommentaren av Kristian(inlägg 10.2 10:57) är förbaskat bra. Det finns många som just nu gör sig en bra slant på att ”föreläsa” om riskerna med vaccinationer.

   • Ni som är för vaccin, kan ni visa era källor till varför vaccin är bra? Hur vet ni att grundaren till vaccin inte vill skada?
    Tänkte strunta i att lägga mig i här men alla har sina åsikter och man behöver inte trycka ner någon pga dennas åsikter. Så kanske vi kan vända cirkeln nu och jag ställer min fråga till er som är för vaccin, hur/var har NI hittat fakta om vacciner förutom att höra det av läkare?

    Om det intresserar så kan ni även lyssna på sången ”End of days -Vinnie Paz”, sök upp lyricsena också, och sen kan ni ta en funderare på hur världen är.

    TYVÄRR vandrar vi inte på rosa moln p.g.a. att ”någon” med allt för mycket makt styr och ställer.

    Amen

 8. Har varit mycket vaccin på tapeten på sista tiden. Tungt minst sagt om man hör till de som inte köper de officiella rekommendationerna rakt av. I den ena artikeln ska man åtalas, i nästa är man korkad och i nästa rent elak i sin brist på solidaritet mot de man utsätter för risker. I den artikel som nämns här tycker jag man spelar på religion i onödan. Det visar delvis hur lite tid man haft att sätta sig in i ämnet. I Jakobstadstrakten finns en djupt rotad misstro mot vacciner, i vissa grupper, ska tilläggas. Generellt har detta med barnens väl att göra. När det gäller just detta vaccin finns det säkert också en religiös aspekt, men vacciner används generellt mindre i dessa trakter och då tycker jag det är lite missvisande att spela på också-din-dotter-kan-bli-promiskuös-kortet.
  Efter mycket vånda gav vi vårt äldsta barn kombinationsvaccinet, men inget annat, inte för att jag tror att det var det bästa utan för att jag kände att jag inte stod ut med oron ifall vi lät bli. Vi gav alltså vaccin för min skull, inte för barnets. Vårt yngre barn är ännu ovaccinerat och nu står vi igen inför samma vånda. Det är inte så att jag tror att vaccinering aldrig fungerar, eller på den där ena autism-mpr-kopplingsstudien som är falsk, som alla pro-vaccin tenderar hänvisa till som argument för att vacciner är säkra. Nej, min oro finns i biverkningar från tillsatsämnen m.m.
  Varför har jag då svårt att lita på staten här?
  1. Jag är mycket påläst vad gäller kost. Såpass att jag vågar påstå att jag läst på mer än de flesta med utbildning i ämnet. Då jag ser hur det fuskats, vilka genvägar som tagits och i vilket syfte, har jag svårt att lita på något staten säger på området rakt av. Detta betyder inte att det samma gäller vacciner, men det gör att jag inte litar på råden utan att kolla själv.
  2. Jag har jobbat som forskare för ett antal år sedan vilket gör att jag inser hur oerhört bristfällig forskning är, för att inte tala om statistik. Det finns helt enkelt inga pålitliga metoder för att få reda på om ett vaccin du fick när du var tre månader kan öka risken för vissa sjukdomar när du är trettio. Speciellt inte om det berodde på en kombination av olika saker, inte enbart vaccin.

  Så för att avrunda detta mastodont-inlägg, ursäkta att det blev så långt. Jag önskar jag skulle lita på rekommendationerna rakt av. Det skulle spara mycket tid och ångest. Jag önskar jag visste vad som är rätt, men känner att jag lägger så mycket krut på kost att inget krut finns kvar för vaccin. Således kommer antagligen också tvåan att så småningom få kombinationsvaccinet, med lite liknande motivering som Amandas men ändå på något sätt så helt annorlunda. För mig handlar det om andras skuldbeläggande, inte mitt. Om jag ger vaccin och något händer mitt barn, står samhället förhoppningsvis där och stöttar oss. Om mitt barn inte vaccineras och blir lam av polio, så kommer vi att både drabbas av den tragedin och samhällets skuldbeläggande.

 9. Åh. Jag blir lite matt när jag läser vad du skriver. Det är fint och jag ser och förstår din kärlek till ditt barn. Men det som gör mig matt är att så många så blint tror på auktoriteter och förringar sin egen förmåga att finna kunskap.

  Just rörande Gardasil så har två forskare som var med om att skapa det sagt att de å det strängaste avråder från att man ska använda det på sina barn, då det hela är ett stort experiment, och riskerna är på tok för stora.

  Läs mer om dessa, och börja lite mer till dig själv!

  Ann-Charlotte Stewart:

  http://kurera.se/fore-detta-cancerforskare-om-vaccinet-gardasil-vi-experimenterar-med-en-hel-generation/

  Diane Harper:

  http://www.undergroundhealth.com/the-lead-vaccine-developer-comes-clean-so-she-can-sleep-at-night/

  http://www.huffingtonpost.com/marcia-g-yerman/an-interview-with-dr-dian_b_405472.html

  ”Gardasil is associated with serious adverse events, including death. If Gardasil is given to 11 year olds, and the vaccine does not last at least fifteen years, then there is no benefit – and only risk – for the young girl. Vaccinating will not reduce the population incidence of cervical cancer if the woman continues to get Pap screening throughout her life.”

  Om du inte litar på dessa källor, i form av hemsidor osv, så leta upp infon själv, det finns hur mkt som helst.

  Lycka till med din fina lilla bebis och alla funderingar, jag vet att det inte är lätt!

  mvh Eleonor

 10. Till Trött Mor

  Problemet är att om du vaccinerar så ska du veta att Svenska staten gett vaccinföretagen ansvarsfrihet, så nej, blir det något fel av vaccinet så får du ingen hjälp alls…… Det är i princip omöjligt att få igenom att det är vaccinskador också, så de bieffekter ni kan läsa på t ex FASS på vaccinen är enormt underrepresenterade.

  Stor kram till er alla, rekommenderar för övrigt att ni läser boken ”Vaccinationer: Risker och Skador” och så tycker jag att Dr Diane Humphries föreläsning är jättebra: https://www.youtube.com/watch?v=SFQQOv-Oi6U

  Orkar man inte lyssna på engelska så rekommenderar jag Linda Karlströms:

  De är båda vettiga och ”vanliga” så att säga, så jag gillar dem!

  Åh, och ni måste läsa boken ”Piller och Profiter” av John Virapen också! Måste, måste, måste! Då får ni se hur det går till när de gör studier och rekommenderar mediciner – man blir mörkrädd på riktigt! 😦 Den handlar om Sverige!

 11. För 8 år sedan var jag livrädd då min nyfödda dotter inte skulle få Calmette vaccinet för tänk om hon fick tuberkulos. Ja, hon kunde ju dö. Och just därför var det på
  1990-talet ungdommar i 14-15 års åldern gick med att prova ut meningokockvaccinet, vaccinet som aldrig kom ut på ”marknaden”. Därför att vi fick höra att vi kunde DÖ. Tyvärr var jag också med i den gruppen. Många blev sjuka, och vi hade ju på förhand fått höra att vaccinet inte är farligt att ta. Det finns inga risker med att vi tar det.

  I dag skulle jag nästan vilja säga att alla skulle behöve läsa boken ”Vaccinationer: risker och skador”, innan dom gir några vaccin åt sitt barn. På bipacksedelen står det ”läs noga igenom innan ditt barn vaccineras”. Hur många har läst? Det finns läkare som inte längre vaccinerar sina patienter mot HPV, då pasienter har blivit allvarligt sjuk. Utdrag från en tidning :Hpv-vaccinationerna är ett gift som måste stoppas nu. Det kräver två danska läkare, som båda har slutat vaccinera unga flickor. Men Sundhedsstyrelsen ser inga problemd……. Efter tredje vaccinationen blev hennes hälsa dock kraftigt försämrad, och till DR Nyheder säger hon att huvudvärk, spänningar, rygg- och nacksmärtor sedan dess har varit en del av hennes vardag. Dessutom blev hon yr och började svimma.a har slutat vaccinera unga flickor. (sitat slut).

 12. Jag skulle aldrig ge detta vaccin till mitt barn. Och jag hoppas att andelen människor som kommer att resonera likadant ökar genom att ta till sig (i mina ögon relevant) kunskap. Man MÅSTE vara kritisk till saker och ting.

 13. Mina barn ha fått alla vacciner,som ju rekommenderas. Svininfluensavaccinet samt dessa säsongsinfluensavacciner har jag sagt nej till. Jag har inte läst på om detta vaccin,och har pojkar så det är inte aktuellt heller. Men allvarligt, ett vaccin som kam motverka cancer låter lite väl otroligt
  Skulle troligen ej ge detta till min dotter om jag hade en.

 14. Måste bara flika in – lita inte blint på läkare! Jag har haft fel diagnos i 12 år och fått starkare och starkare medicin och bara blivit sjukare. Tack vare google har jag kommit underfund med att det faktiskt var medicinerna som gjorde mig sjuk och nu har jag gått igenom ett års helvete för att bli frisk och läkarna har sagt jag har fel och behöver mera medicin. Nu är jag frisk. Tack vare sunt förnuft och google.

 15. Hej! Jag tyckte ditt inlägg var bra så jag lånade en del ur det o satte på min blogg, länkade såklart till dig! Hoppas det är ok annars får du säga till så tar jag bort det! 🙂

 16. Jag hade cancer som barn och en av de första frågorna som läkarna frågade när jag insjuknade var om jag hade fått alla vaccinationer som normalt. Som cancersjuk är man enormt mottaglig för bakterier och virus. Tacksam är jag att mina föräldrar vaccinerat mig. Att låta bli vaccin kan få enorma komplikationer om du insjuknar i någon allvarlig sjukdom. Men svårt är det, att veta vad som lurar bakom knuten.
  Nu är jag inom vårdyrket och fått kunskap om det ena och andra. Många gånger har jag fascinerats över uppbyggnaden av vår människokropp. Den är inte enkel. Men knappast kan någon analysera och försöka förutspå vacciners verkan bättre än våra läkare och forskare.
  Om allt ska analyseras in i minsta detalj blir livet lätt jobbigt, slappna av, lita på de utbildade(tror nog de lärt sig av narkolepsirumban), använd bondförnuftet och njut istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s