Jag vill ju leva

Jag skulle helst leva i en annan värld än i den där en person kan bli dömd till tusen piskrapp. Det finns något så obarmhärtigt och obehagligt i att en människa ens kan bli dömd till sådan plåga och tortyr. Tanken äcklar mig. Att någon på något plan civiliserad lag någonstans finner det rimligt är så otroligt otäckt.

Samtidigt har jag i nuläget inga alternativ till att leva i den här grymma världen. För jag vill ju leva alla dagar jag bara får. Och jag har åtminstone inte hittills kommit i kontakt med någon värld som passar oss som ogillar piskstraff bättre. Det här liksom den här världen som finns till buds. Jag får bara leva med det.

Jag vill inte vara domedagsprofetisk för det bär ju ingenstans, men nog känns det som om det grymma i världen eskalerar. Det är skrämmande att det finns så mycket ursinnigt och besinningslöst hat. Det är sorgligt att mänsklighetens mörka historia inte har lärt oss mer och fört oss längre. Jag menar, vem skapar ett system där tusen piskrapp är ett möjligt och rimligt straff i dagens värld? Med tanke på allt vi vet? Och hur kan det komma sig att lösningen när någon sedan påpekar att ett sådant straff är dödligt inte är att skippa straffet och nöja sig med de tio fängelseåren utan att sprida ut de tusen piskrappen över tjugo veckor?

Jag fattar inte. Men jag vill ju leva så jag fortsätter med det i den enda värld som erbjudits mig. I den sjuka, skrämmande och sorgliga värld som erbjudits mig. Där det enda som på något sätt kan hjälpa är att vi envist fortsätter försöka älska alla de människor vi kommer i kontakt med. Med all den kärlek de förtjänar och ibland med ännu mer kärlek än de förtjänar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s