Allt som går går inte

Det är något som händer med mig. Något stort. Vet ni? Det fanns faktiskt en tid när jag sörjde varje vardagskväll som bara bestod av att komma hem från jobbet, vara hemma och gå och lägga sig. Det kändes så genuint tomt och tråkigt och meningslöst. Nu plötsligt är just de vardagskvällarna de bästa vardagskvällarna.

Måndag, tisdag, onsdag och torsdag den här veckan var vi varit hemma allihopa hela tiden efter jobb och förskola och dagis. På tisdag hade vi besök och på onsdag hade vi besök, men hela vår kärntrupp var hemma hela tiden och jag njöt så mycket att jag i något skede ville brodera in på en kökshandduk att meningen med livet är att alla är hemma hela tiden.

Jag tror att det lite grann beror på årstiden och att det mycket grann beror på ålder. Det livsskede som för några år sedan gjorde att jag inte stod ut med hemmakvällar är på många sätt väldigt likt det livsskede som nu gör att jag vill ha just precis de hemmakvällarna, så jag tror inte att det beror på småbarnstiden i sig. Men jag vill så mycket mindre än jag ville för fem år sedan. Jag behöver så mycket mindre. Men jag behöver mycket mera tid. Jag kanske lider av samma långsamhetssyndrom som Malin skrev om igår.

Den som hängt med och den som minns vet att hösten 2014 på flera sätt var en ful höst. Nu vill jag inte ha en lika ful vår. Jag vägrar en ful vår. Och en av de viktigaste mottona jag ska bära med mig för att undvika det är att allt som går faktiskt inte går. Att det finns en liten lucka någonstans betyder inte att den luckan kan fyllas. Det betyder att luckor behöver finnas för att livet ska kännas roligt och för att jag ska fungera som människa. Jag behöver slå vakt om en del av de där luckorna och vägra släppa dem ifrån mig. Att något går att klämma in i teorin betyder inte att det går att klämma in i praktiken. Vi människor är ju så mycket mera praktik än vi är teori. Trots allt.

Bild 2014-10-19 kl. 19.14

Illustrerar med den här bara för att illustrera med något. Jag tycker bilden är bisarr. På ett bra sätt. Ett resultat av en stund då barnen hängde med photo booth. Snacka om att de gör mer av det än vi andra gör.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s