Luciamorgnar som varit

IMG_0951.JPG

2011. Ett knappt halvår efter missfallet som målade hela den hösten i svart snarare än i grått. Jag ville egentligen bara bara bara bli gravid igen. Hade inte haft en aning om att längtan efter ett (andra) barn kunde vara så stark att den tog över allt.

IMG_0949.JPG

2012. All min längtan hade blivit besvarad. Tänk att det som ena året är en människas högsta önskan och mest innerliga bön ett år senare kan vara så enormt tydligt där i hennes armar. Den där tomtenissen gjorde världen till en annan.

IMG_0950.JPG

2013. Vi hade familjeårens familjeår bakom oss. Fredrik hade varit pappaledig sedan tidig februari och hade på luciamorgon bara ett par veckor kvar. Vi visste att året varit till stor välsignelse för oss som familj, att vi haft all tid tillsammans vi någonsin kunde behöva men att den tiden snart skulle vara över och att vi snart skulle få vänja oss vid en helt ny vardag. Igen. Vi var redo. Så mycket kraft hade vi fått tanka under året som gått att vi faktiskt var redo för lite verklighet igen.

IMG_0971.JPG

2014. När folk frågar mig hur det är svarar jag nästan alltid på frågan om hur det är i precis just den stunden och då är det oftast bra. Så här och nu känns det som om hösten varit god mot oss trots att jag vet att det egentligen inte är så. Början var vanvettigt stressig och mitten var vanvettigt pissig. Men här och nu känns det avlägset. Livet är meningsfullt och rikt, vardagen festlig. Och en höst som den här gör ju onekligen att just det syns väldigt, väldigt tydligt.

Nog händer det saker i ett människoliv. Trots att jag bor i samma bostad, har samma jobb och samma man och ganska lite ändrat på ytan har mycket gått både upp och ner under åren som gått. Det är i sanning spännande att få leva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s