Mitt framtida jag längtade tillbaka

Tidigt idag på morgonen stod jag på perrongen. Världens allra finaste tre åkte iväg i tåget, kvar stod bara jag och vinkade. Och blinkade bort tårar. Svalde hårt. Försökte tänka på hur ofantligt goda dagar jag har framför mig, men det gick inte. Jag ville bara dra ut de där tre ur tåget och ha en helt vanlig dag. En helt vanlig småbarnsdag.

Ibland kan jag känna att de där helt vanliga småbarnsdagarna är nästan brutala. Att de sedan blir år, år som är intensiva, år som sliter. Lite för ofta längtar jag efter att få vara ifred. Till och med mina mest sociala sidor har mött sin överman och den övermannen heter småbarnstillvaro. Ibland kan jag längta efter att de ska bli stora. Jag kan längta efter den tid då jag får läsa hela lördagen. För att jag kan och för att det inte finns någon som kräver hela tiden.

Idag på morgonen stod jag på perrongen och längtade ingenstans. Men mitt framtida jag längtade redan tillbaka till det jag som finns idag. Jag kunde ana hur det kommer att kännas sedan. När jag får läsa hela lördagen för att ingen av dem vill vara med mig.

Sedan jag var sjutton har jag tyckt att alla tider har varit den bästa hittills och jag vill bli ännu bättre på att njuta av det som är just nu. Så. Jag njuter av att mina barn tycker att jag är bäst i världen. Ingrids tilltro till min förmåga är enorm och det blir nästan skrattretande för jag är ju så dålig på så mycket. Hon vet inte det. Jag njuter av att de alltid vill vara med mig. Jag njuter av att få veta vad de tänker på, vad som oroar dem. Jag njuter av alla kramar och pussar. Alla stunder när en liten kropp finner trygghet och tröst i min famn.

Dagarna går så snabbt. Också tärande småbarnsdagar avlöser varandra i ett hisnande tempo. Den här hösten försvann i någon dimma och om två veckor är det jullov. Förr än jag tror är barnen stora och då ska jag försöka lyckas njuta av det som är då även om jag kan ana att delar av mig kommer att längta tillbaka till den här tiden. Ofta. Kanske rentav längta ännu mera då än jag någonsin längtat nu.

IMG_9933.JPG

Advertisements

One thought on “Mitt framtida jag längtade tillbaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s