Enhörningar och regnbågar

Den här helgen har varit en stilstudie i perfektion. Trots den förhatliga snön. Trots riktigt svaga dagsvilor. Och trots att bokhyllan i vårt sovrum tittat fördömande på oss, den är SÅ medveten om att vi borde ha städat den redan i september.

Men vad bokhyllan inte verkar vara medveten om är att Fredrik har haft ledig helg och när Fredrik har ledig helg så är det väldigt, väldigt svårt att se problemen. Då kissar vi enhörningar och regnbågar. Då är allt lite bättre än det annars är. Då är det perfektion.

Jag kan inte riktigt komma över att vi har valt ett liv där han oftast inte är ledig på helgerna. För vi är ju bäst tillsammans och det här med att turas om att vara lediga har betydligt fler dåliga än bra sidor. Men eftersom jag ännu är lite hög på den helg vi fått ha kan jag känna glädje och tacksamhet över att Arvid har hemmadag varje måndag och Ingrid bara förmiddag varje måndag. Det där jobbet som kostar konstiga helger och gemensamma ledigheter betalar trots allt för att barnen får vara hemma en dag extra. Och det är också värt något.

Den tanken ska jag försöka trösta mig med nästa helg. Nu ska jag fortsätta sväva på molnen bland enhörningar och regnbågar.

IMG_6622.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s