Tvärsäkerhet

Bland alla egenskaper jag fick så rymdes tvärsäkerheten inte med. Jag är en mästare på att förstå alla olika åsikter och perspektiv och med den mästerligheten kom också en känsla av att jag aldrig någonsin vet säkert.

Jag vet inte om avundsjukan eller rädslan är större när jag möter människor som är så övertygade om att de själva har rätt att de utan vånda kan avfärda avvikande åsikter och de människor som bär dem.

Jag vet inte om den här förmågan hos mig är mera en välsignelse eller en förbannelse.

Men en sak vet jag; den hjälper mig att inse att svaren sällan är enkla och att nyanserna av grått är orimligt många ibland. Att människan bakom alltid är större. Och att att de allra flesta faktiskt vill lika väl som jag själv även om vi ibland landar på helt olika platser i vår strävan.

Advertisements

2 thoughts on “Tvärsäkerhet

  1. Tvärsäkerheten var det som drev bort mig från kristna sammanhang. Är ännu kristen, men flydde helt enkelt fältet. Ja, landet rentav. Efter ett helt liv som kristen i ankdammen var det sen en lättnad att komma bort till ett ställe där ingen har några förväntningar på hur jag borde vara eller tänka.

    Förstår själv också andras perspektiv lite för väl. Ibland till den grad att jag skulle kunna adoptera dem som mina. Till slut fick jag nästan skuldkänslor för att jag själv inte är så tvärsäker. Då slutade jag vara med. Tja. Alla vill så väl och ändå kan det bli så fel.

    Kände igen mig i tankarna i din text, helt enkelt.
    Fint att du ännu aktivt är kvar.

  2. Amanda du beskriver ju mej. Å ena sidan, å andra sidan. Så där är jag jämt. Men på senare tid har jag börjat dra en koppling till min förmåga att lyssna in olika åsikter och verkligen försöka förstå hur andra mänskor tänker. Att det inte är en dålig sak, attinte kunna bestämma sig. Tvärsäkerhet må vara imimponerande men det är sällan konstruktivt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s