Tro på det goda?

I flera veckors tid har jag kollat kyrkpressens insändarsidor med hög puls. Dagligen darrar mina fingrar lite när jag bläddrar fram debattsidorna på Hbl. Och jag som egentligen älskar svenska.yle kan inte längre surfa in där utan en klump någonstans i magen.

Det har det inneburit för mig att vara kandidat i församlingsvalet 2014.

Tack för det, alla ni som har kallat mig och mina medkandidater bakåtsträvande, konservativa, hjärtlösa, kalla, hårda och/eller fördömande i olika sammanhang. Oftast är det människor som är helt anonyma och tryggt dolda bakom signaturer medan de vet exakt vilka vi är.

Eller vet de? För vi är alla mycket mera än en åsikt eller brist på åsikt i en specifik fråga. Och de som tror att åsikten i den här frågan säger allt om en människa vet inte vad de talar om.

Vi är människor. Hemska saker. Bara människor. Ja, vi är uppställda som kandidater i ett val men knappast politiska höjdare som ska ”kunna tåla en viss behandling”. Eller hur det nu är man brukar säga när man vill försvara att man är elak mot folk.

Jag var inte beredd på det här. Jag är inte gjord för det här. Jag hör SÅ inte hemma i tidningsspalter. Jag är en människa som ligger vaken om nätterna för att jag är ledsen. Jag är en människa som är frånvarande när jag är hemma med mina barn för att tankarna snurrar alldeles för snabbt. Jag är en människa som inbillar mig att människor tittar hatiskt på mig på gatan.

Tro på det goda, så heter kampanjen för årets församlingsval. Mycket av det goda jag tror på och allt det goda jag vill i min församling har hamnat i skuggan av allt det onda jag anses vara av människor som inte har en aning om vem jag är.

9 reaktioner på ”Tro på det goda?

  1. Hej Amanda! Vill bara skicka ett kämpa meddelande, vi har talats vid på Fb lite grann och jag ville bara säga att jag har funderat över vilka saker är viktiga för mig inom församlingen och ifall att jag röstar i valet så blir det nog på dig. Start strong!

  2. Jag hör inte till kyrkan mera, men skulle jag göra det och skulle jag ha rätt att rösta i kyrkovalet så skulle min röst gå till dig. Människor som du behövs inom kyrkan, i denna värld helt enkelt- rätt kvinna på rätt plats liksom. Låt dig inte nedslås! Du behövs 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s