Right or happy

– Do you want to be right or do you want to be happy?

Jag vet inte vem som introducerade den frågan i ditt liv, i mitt liv var det Dr Phil. Med rätta kan hävda att uttrycket är lite fånigt. Drar man det för långt kan uttrycket lätt bli farligt. Ändå ligger det något i det där uttrycket, något som jag tycker om.

Ibland vill jag ha rätt så mycket att jag gladeligen ruckar på min lycka för att hålla fast vid en princip som jag av princip håller fast vid. Andra gånger ger jag mig för att det viktigaste ändå är att det fungerar, inte vilka ideal som låg bakom.

Att leva småbarnsliv är ofta att välja right eller happy. Ibland får man visserligen både ock, hälsar tvååringen som fortfarande sover tolv timmars nätter. Ibland måste man välja, hälsar sexåringen vars sömn alltid varit lite kampartad. Men vars sömn stabiliserat sig mycket nu under hösten då vi började välja happy framom right i alla lägen vad sömnen beträffar.

Advertisements

2 thoughts on “Right or happy

  1. Fantastiskt intressant det här med sömn och barn. Måste fråga, vad ändrade ni på åt sexåringen och sover tvååringen middag? Vi är i något brytningsskede med vår tvååring och jag är lite osäker på om luren på dagen behövs eller inte…

    • Vi började låta sexåringen ligga och läsa en stund och sedan när tröttheten kommer går en av oss in till henne och ligger bredvid henne i sängen tills hon somnar.

      Arvid sover stadigt två timmar om dagen. På dagis mellan tolv och två, hemma mellan ett och tre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s