Samma båt

En av mina bästisars tre barn hade höstlov en hel vecka, behövde mat flera gånger om dagen och sysselsättning och deras pappa jobbade. Min andra bästis och hennes familj gick igenom ansättande, stormiga dagar där allt bara var för mycket. Min tredje bästis var ensam hemma med sina fyra barn i sex dagar när hennes man var bortrest.

Alla tre behövde hjälp. Samtidigt, dessutom. De behövde inte ett öra, en kram eller uppmuntrande ord. Enbart. De behövde en vuxen till på sina hemmaplaner. Ett par händer extra. En famn till. Sådär som vi alla behöver när det blir lite för mycket med lite för många små. En småbarnsfamilj behöver hjälp. En normal småbarnsfamilj är en som inte alltid klarar allt själv. Mina bästa vänner behövde hjälp.

Och jag kunde inget göra.

För jag räckte knappt till för mina egna barn och hade absolut inga händer och famnar att undvara för mina bästa vänners.

Det är fantastiskt att ha vänner med småbarn när man själv har småbarn. Att kunna dela småbarnslivet och simma i samma träsk ibland – det gör så gott. Men medaljens baksida är att vi sitter i samma båt och när någon annans båt gungar kan vi sällan överge vår egen. Hjälplösheten när man vet att det stormar och man måste sitta lugnt kvar hos sina egna små som inte ännu kan simma. Usch.

Men vi seglar vidare. Intill varandra. Och vet att vi tänker på varandra och ber för varandra från våra egna gungande båtar.

Advertisements

3 thoughts on “Samma båt

      • Alltid lika lycklig när lovet är slut, hurra det gick bra, vi mår ju så gott och har ju så roligt! Jodu, en av orsakerna till flytten var ju att hubben skulle vara mera landsatt här hemma istället för att segla ut på arbetsresor långt borta… för att fortsätta med havsmetaforerna. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s