Av stål

Idag var jag gjord av stål. Åtminstone lite grann och åtminstone en stund på morgonen. Att som gräsänka väcka två barn, få frukost i två barn, klä två barn och köra två barn till två olika dagvårdsplatser på under en timme kräver onekligen sin kvinna.

Resten av dagen jobbade jag. Som vanligt, höll jag på att tillägga men det låter bittert och jag var i ärlighetens namn inte det minsta bitter. Sedan hämtade jag barnen, gjorde middag, fick kritik för att min middag var bränd, låg och läste på soffan medan barnen underhöll sig själva på ett så föredömligt sätt att man kunde tro att de jobbar som konsulter för barns egenlek. Och sedan blev det kväll och Arvid la sig och Ingrid och jag fick idol-sällskap av en ljuvlig skapelse som just nu förgyller vår soffa med sin närvaro.

Jag är så trött att mina ögon känns små. Men jag är glad och tacksam. Det där livet som återvänder på måndag, redan idag har jag känt doften av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s