Jag saknar vårt liv

Hörni. Starten på den här hösten blev inte vad den borde ha blivit. Det har varit alldeles för mycket. Och den som tror att jag säger det för att skryta känner verkligen inte mig. Det är med allt annat än skryt, snarare med skam och skuld och sorg, som jag konstaterar att augusti och september var galet. Det har verkligen varit fel på en massa olika sätt och rätt på nästan inga alls. Jag var inte beredd och jag vet inte riktigt hur det kunde bli så här. Just det skrämmer mig eftersom det antyder att vi kan hamna här igen, utan att vi medvetet väljer det.

Vi har ju egentligen valt ett helt annat liv. Vi brukar ha harmoniska morgnar, vi brukar träffa vänner minst ett par gånger i veckan, vi brukar ge varandra egentid, vi brukar springa tre gånger var i veckan, vi brukar se tv-serier tillsammans, vi brukar vara hemma tillräckligt ofta för att hinna tvätta kläder, vi brukar lägga barnen tillsammans, vi brukar hinna hänga kläderna på tork före midnatt, vi brukar läsa oss till sömns, vi brukar få in något som påminner om en dejt med jämna och rätt korta mellanrum. Det är det liv vi valt och det är det liv vi lever. Åtminstone ibland. Kanske rentav oftast.

Drygt sju veckor har gått sedan vi kom tillbaka till verkligheten från det som kanske var den allra bästa av somrar. I slutet av sommaren hann jag trots allt det goda längta tillbaka till vår vardag, vår verklighet, till det liv som vi valt. Men dessa sju veckor har vi bara gästspelat i något annat liv. Ett sämre liv.

Jag saknar vårt liv.

Vi tror att det återvänder på måndagseftermiddag. Som ett brev på posten. Ett efterlängtat brev.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s