Dilemma

Att ha läst 100 sidor av en bok med riktigt tät och riktigt liten stil och inte vara det minsta imponerad. Der har tagit länge att komma så långt och all den tiden har ju varit bortkastad om jag inte läser ut boken. Å andra sidan ska jag lägga flera gänger mera tid på den om jag faktiskt ska komma till slutet ca 450 sidor längte fram. Den tiden blir ju väldigt bortkastad om jag fortfarande i det skedet inte är imponerad.

Detta litterära dilemma. Hur löser du det?

16 thoughts on “Dilemma

  1. Släng inte bra pengar efter dåliga, sa en lärare till mig en gång. M.a.o. livet är för kort för att läsa dåliga böcker 🙂

  2. Jag brukar läsa ca 130 sidor på ren vilja. Då brukar man ha hunnit lära sig namnen på de som är med i boken och efter det funkar det oftast bättre. Detta gäller dock främst böcker i stil med Brott och straff och Wunthering heights. Där brukar inledningen vara extremt trög. Efter 130 sidor får man ge upp eller ta en paus.

  3. Jag brukar ha jättesvårt att ge upp efter att ha börjat på en bok (eller film) som jag egentligen inte tycker om. Men… ju äldre jag blir desto mer inser jag att livet är för kort för dåliga böcker/filmer när det finns bra att välja istället!

  4. Jag tycker inte om tjocka böcker. Ibland läser jag pliktskyldigast halva boken. Om den inte intresserar så kollar jag i slutet och “mäter” intressenivån. Är den låg så får boken vara. Jag minns inte att jag ångrat en till hälften läst, ointressant bok. Leila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s