Sämst när det gäller

En gång i min löparkarriär sprang jag 10 km på 55 minuter och 40 sekunder. Men det vet bara min pulsklocka. För det var inget officiellt lopp, det var helt vanlig motionslänk när jag var ovanligt stark och snabb. Det var mitt personliga rekord på milen.

Jag förstår inte vad folk menar när de säger att man ju alltid är lite snabbare när det är lopp. Jag har aldrig toppresterat i det läget. Mina fem bästa tider på 10 km är alla från vanliga länkar. Jag är sämst när det gäller.

På lördag gäller det. Midnight run. Men den här gången lär jag vara sämre än sämst. Min hälsa ska göra en närmast mirakulös helomvändning om jag ens ska kunna starta. Med tanke på att det gäller igen veckan därpå, tjejmil i Stockholm, känns det ännu dummare än vanligt att chansa.

Jag är så ledsen och irriterad och besviken. Jag vill springa och må bra. Nu är jag bara en tragisk hög av halsont, snuva och hosta. Jag blev genomsvettig av att klä på mig idag på morgonen och mitt huvud dunkar oroväckande när jag går.

Ja. Sämre än sämst när det gäller. Igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s