I min bok

Jag blir glad när jag läser att lördagens parad var en glädjefest som fick vara just det. Att ingen kastade tomater eller betedde sig våldsamt. Inga fula ord. Så ska det vara.

Den som tror sig kunna påverka någons åsikt i någon fråga genom att ropa hatiska ord till paradfolk tror helt fel. Den som tror sig kunna förändra andras tankesätt genom att klämma ur sig bibelord tror också vilset. Speciellt eftersom dessa (och alla andra) bibelord ofta väger vansinnigt lätt för dem som får ta emot dem. Skönt och sunt att paraden fick vara i fred när den väl var.

Mindre glad blir jag när en del känner sig tvungna att påpeka att segern i lördags är en förlust för de (oss) kristna. Är glädjen faktiskt starkare om man får skyffla lite skit omkring sig? Är skadeglädjen faktiskt den sannaste glädjen?

Inte i min bok. I min bok är det finare att säga att lördagen var fin. Punkt. Än att säga att lördagen var fin och nu kan alla homohatande konservativa kristna sticka och brinna.

Men det är kanske bara min bok. En bok som avskyr elakhet och påhopp var än det tittar fram.

7 reaktioner på ”I min bok

  1. Om alla utövade sin kristendom med samma attityd som du tror jag inte det här vore nåt större problem. 🙂 Men tyvärr finns det ju i våra trakter de som skriver så raljerande, förminskande och uppenbart provokativt om homosexualitet, att man inte alls förvånas över att det föder reaktioner av den sort du beskriver.

    • Det finns ju det. Och reaktionerna är inte förvånande. Lite som mothugg, krig och hämnd sällan är just förvånande. Men sällan konstruktivt.

  2. Amanda! Jag tycker du är så väldigt klok och jag beundrar dig kolossalt för din förmåga att stiga utanför sakfrågorna och se människorna bakom. Du inspirerar mig och jag tycker det är så bra att du har en blogg där vi andra får ta del av din vishet. På riktigt. Du är fantastisk. Tack. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s