Stor och liten

När Ingrid var ett år kändes hon stor. Hennes första år var på många sätt tungt och på alla sätt långt och när hon väl fyllde ett tyckte jag att hon var gammal och mogen nog för ett mandat i eu-parlamentet. Vår stora flicka, tänkte vi då.

Nu när Arvid snart ska bli ett känns han bara liten. Han kan ju nästan ingenting, tycker vi. Han skulle absolut inte kunna vara parlamentariker. Han ska nog inte ens ha rösträtt. Vår lilla pojke, tänker vi nu.

Det här om något är säkert ett andrabarnsfenomen. Känner ni andra med flera barn igen er?

3 reaktioner på ”Stor och liten

  1. Absolut! Ju fler barn man har, desto mindre är de. Det ligger en fara i det också, för man tenderar att kräva och vänta sig mera av det äldsta barnet. Då vår äldsta var sex år var han ju stora mannen, men då nr 5 var sex år, fick han vara barnslig och omogen. Ännu i tonåren gäller det. Nuförtiden tycker jag 13-åringar är små, medan jag gav den äldsta 13-åringen stora möjligheter att fatta egna beslut. Jag tror att jag förväntat mig för mycket av de första barnen.

    • Vår äldsta är bara 7 år, men jag har redan känslan av att han inte fått vara liten. Han har varit stor sedan han fyllde 1 år. Ännu större då han blev storebror vid knappt 2 år. Stackarn. Och mest ångrar jag nog alla gånger förväntningarna har varit helt för höga, han har misslyckats med att uppfylla dem och jag har grälat på honom. Som t.ex. då han var 2 år nyss fyllda och inte fick hälla ut duplona då lillebror sov, men ändå gjorde det. Sedan ör andra sidan av myntet den att han också klarat massor.

  2. Här känns vår minsting väldigt parlamentsredo. Hajade riktigt till häromdan då någon frågade hur gammal hon är och jag svarade 2,5, hon skulle kunna fylla sju fem nästa vecka! Hur kan hon som kan allt, vill allt ch vågar allt bara vara 2 år?! Självständig, framåt, kommunikativ som hon är får vi påminna oss om att hon faktiskt är 1,5 år yngre än storebror! Här är båda stora fast de egentligen fortfarande båda är små…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s