Försvunnen

Snigeln (egentligen Snäckan) Snigge anmäls härmed försvunnen. Snigge sågs senast någon gång mellan klockan 18.00-18.30 (alltså under kvällens avsnitt av Buu-klubben) i en bostad i Stenhagen, närmare bestämt i det rosa dockbadkar som varit hans hem det senaste dygnet. Polisen misstänker inget brott, men en snäcka på fri fot i en lägenhet utgör alltid en stor säkerhetsrisk mot sig själv, så tips från allmänheten tas emot.

Snigge har ett mörkare brunt snäckskal och tentakler, är liten till storleken och ser alldagligt och typiskt snäckaktig ut. Det som skiljer honom från gemene snäcka är det faktum att han är väldigt rörlig och snabb.

– Han lever mycket, säger hans unga matte, Ingrid 4 år som nu oroar sig för hur Snigge ska klara natten.

Mattes mor oroar sig också. Varje gång hon tar ett steg i sitt hem är hon rädd att Snigge ska avsluta sina livsdagar krossad av en höggravid kvinnas fot.

– Snacka om traumatisk avslutning på ett ovanligt rikt snäckliv, säger modern till matten.

4 reaktioner på ”Försvunnen

  1. Hahahaha, skrattar ihjäl mig för det här låter exakt som de artiklar och notiser vi för tillfället förväntas skriva i skolan. Jag märker att du fick toppbetyg i just den kursen.

    • Jo, jag fick faktiskt toppbetyg i den kursen. Skrivande journalistik 1 tror jag det hette på vår tid. Var så hög på hela den där utbildningen att jag hade som mål att alltid ha högst vitsord i gruppen. Åtminstone skulle ingen annan få ha högre, jag kunde alltså nog nöja mig med delad första plats. Jag förstår din iver just nu, det är ett fint år du har på gång och det är härligt att se hur du njuter av det.

      • Den heter samma nu på min tid – och den är asrolig. Vi ringer till Ari om dagarna. Han leker polis och berättar om inbrott i Kvevlax och vi skriver notiser som små maskiner.

      • Visar ni också upp era notiser så att de andra får kommentera dem hejvilt? Kommer med skräck ihåg första gången min text skulle synas i sömmarna av de andra. Och kommer ihåg hur sådant till sist inte kände någonstans. Det där året lärde mig att ta kritik. Åtminstone ganska bra. Åtminstone betydligt bättre än jag kunde innan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s