BB-väska

Jag har idag besökt rådgivningen, man hänger ju där ganska ofta på slutet.

– Är allt klart för bebisen? frågade hon efter blodtryck, urinprov, vägning, hjärtljud och allt det där.

– Nästan, sa jag (helt sanningsenligt). Och jag tänkte börja packa min bb-väska i helgen.

– Ja, det ska du nog göra. För det kan vara dags när som helst nu. Ett tu tre åker du in redan imorgon.

Jag såg ju förstås inte min egen min när hon sa det här, men jag tror att jag såg djupt chockerad ut. För så nära känns det nog inte. Imorgon? Omöjligt. Jag är helt inställd på att gå hela tiden och åtminstone lite över.

Men… Hur som helst följde jag rådgivningens råd och åkte direkt till butiken och köpte 1 kg godis som är kanske det viktigaste i min bb-väska.

Vad var viktigast i din? Eller vad insåg du i efterhand att var så viktigt att du borde ha haft med dig?

19 reaktioner på ”BB-väska

 1. Ja med A hade jag ju ingenting med men me J var det ju hela baletten. Egna underkläder och kläder att känna mig fräsch i, -så värt det om man mår så bra att man orkar bry sig, vilket jag gjorde! Smink, egen duschkräm, body lotion, böcker, mysnalle åt babyn och ja andra i-landssaker som förgyllde min andra BB-vistelse!

 2. Jag satsade på dryckfronten och hade med min favoritsaft eftersom jag visste av erfarenhet at sjukhusets blandsaft inte är något för mig. Och det gick åt ett och annat glas under förlossningen =)

 3. Jag njöt av att ha egna kläder på avdelningen (efter förlossningen) även om alla andra hade sjukhusets kläder. Egna skor är bra att ha. Jag tyckte också att det av nån anledning var jätteskönt med lite lyxigare dusch- och hudvårdsprodukter. Vichyvatten var fräscht att ha under och efter förlossningen. Allt snacks jag hade med blev dock oätet. Telefonladdare kan ju vara bra att komma ihåg eftersom telefonen har en tendens att gå het. Kamera viktig förstås!
  Jag ångrar att jag inte hade med egen musik för den tidigare delen av förlossningen- det hade jag tyckt om.

  • Oj! Du hade verkligen tänkt igenom och planerat. Beundransvärt att få med så mycket, och så många olika ting. Egen musik ska definitivt med. Allt som eventuellt på något sätt kan göra plågan mindre plågsam är värt att packa med.

 4. Något att läsa eller annars fördriva tiden med. Det finns väl inte något mycket tråkigare än vara på BB med sovande baby? Men i takt med barnens antal blir nog också vilan mer välbehövlig.

  • Det lär nog bli några böcker, jo. Men också en hel del vila. Tror du har helt rätt i att behovet av vila kommer att vara lite större den här gången. Antagligen också förmågan att vila.

  • Roligast hittills, Karin! Men alltså… Ursäkta om jag frågar närgånget men hurdana förlossningar har du haft? Yatzy, liksom? Och bara ett väntande och väntande???

  • Haha! Jag bara måste kommentera denna kommentar. Jag visste inte att det fanns förlossningar som tillåter en spela yatzy. Varken böcker, tidningar eller spel var på långa vägar aktuella aktiviteter under min förstföddas förlossning men jag tänker minsann önska mig en yatzy förlossning nästa gång! (om det blir några fler gånger)

   • Ja, låtom oss alla efterlysa yatzy-förlossningar. Måste nog be Karin berätta mera. Under min hittills enda förlossning kan jag inte minnas att det fanns en enda tidpunkt då det hade varit naturligt att föreslå en runda yatzy för Fredrik.

 5. Ja om vi får flera barn (förhoppningsvis) så kommer jag definitivt att ta med egna kläder till BB. Jag kände mig så säckig och ofräsch i de där sjukhuskläderna från 1980-talet (typ)!

  • Ja, den känslan minns jag. Samtidigt är ju frågan vilka slags vanliga kläder man vill/kan ha på sig under de där allra första dagarna på bb.

 6. Jag tycker däremot att sjukhusets kläder är helt ok. Så skönt att bara få slänga i sjukhusets smutskorg och ta ett nytt mjukt och urtvättat nattlinne. Likaså nätunderrbyxorna är ju suverena första dygnet/dygnen, bara att slänga i soporna och ta nya. Ingen extra tvätt då man kommer hem, inser att detta kanske inte är så bra ur miljösynpunkten dock. Däremot egen duschtväl, schampo och lotion är toppen! Sedan känner man sig så fräch och redo för livet utanför sjukhuset då man sätter egna kläder på sig och får åka hem!

 7. Förutom alla goda tips ovan så har vi haft med oss en liten gåva från babyn åt storasyster/-syskonen. Det har storasyskonen uppskattat 🙂
  Lycka till när det är dags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s