Mitt bidrag

Mitt bidrag till familjelyckan under den period då någon av oss är föräldraledig är att jag inte får köpa nya kläder. Om jag mot förmodan verkligen kommer att behöva något får jag köpa, men ingenting bara för att jag vill. Eller för att det är billigt just nu. Eller för att ett visst plagg är som gjort för mig. Eller för att jag i flera år har väntat på att just den klänningen i just den storleken ska dyka upp på tradera.

Någon kan säkert tycka att det är en sorglig tidpunkt för dylika projekt, att det hör till en kvinnas grundrättigheter att efter en lång graviditet med konstig kropp få köpa vanliga kläder och fräscha upp garderoben lite. Jag väljer att tänka helt tvärtom; att det här är den bästa tänkbara tidpunkten för sådana här projekt. Nu när jag längtar ihjäl mig efter mina vanliga kläder efter fem månader i ett begränsat antal graviditetsplagg kommer jag säkert att vara mera än nöjd med det som redan finns i skåpet.

Jag har ingen aning om huruvida jag kommer att stå pall. Men jag inbillar mig att det är lite mera pinsamt att misslyckas om någon annan än jag och Fredrik känner min strävan. Så nu är ni delar av mitt samvete. De första tre veckorna som föräldraledig och shoppingfri har förlöpt utan problem. Men det är å andra sidan inte speciellt frestande att skämma bort min nuvarande lekamen med nya plagg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s