Hårda föräldrar

– Mamma, får jag ta russin?

– Nej.

– Bara ett?

– Nej.

En stund senare när jag går in i köket ser jag en blond treåring hoppa ner från en stol vid köksskåpet. På det där sättet som bara en påkommen hoppar er från en stol. En tuggande blond treåring som gör vad hon kan för att täcka över den arbetande munnen med sina små händer.

– Ingrid, tog du russin?

– Nä. (Fortfarande tuggande och knappt hörbart).

– Men du tuggar ju. Tog du russin?

– Nä.

– Visst vet du att mamma blir lite ledsen om du har tagit russin med mycket ledsen om du ljuger, om du säger sådant som inte är sant.

– Jå. Men jag tog inte russin.

– Visst vet du att mamma blir lite ledsen om du har tagit russin med mycket ledsen om du ljuger, om du säger sådant som inte är sant. (Ja, exakt som förra gången men kanske med mera påkostade betoningar nu)

– Jå.

– Okej. Så säg hur det var.

– Jag tog russin. Så nu är du lite ledsen.

Och så tar hon handen som inte längre behövs som tuggskydd och visar en halv millimeter mellan tummen och pekfingret. För att riktigt illustrera hur enormt lite ledsen jag är, borde vara, har rätt att vara.

Och först nu slog det mig att det här inlägget i kombination med att Ingrid kan låta chips- och godisskålar stå på bordet orörda får mig och Fredrik att låta som ganska hårda föräldrar.

3 reaktioner på ”Hårda föräldrar

  1. Fniss, ett bekant scenario. Hos oss råder också hårdheten, påmindes om det igår när en av sönerna försiktigt frågade efter maten om han får ta en HALV bulle. Stackars barn.

    • Jag verkar tro på det när det kommer till Ingrid. Att jag själv åt glass vid tre olika tillfällen igår verkar inte bekomma mig det minsta. Jag har tydligen en helt annan attityd till hennes sötsaksätande än jag har till mitt eget. Jobbigt att märka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s