Pannlugg

Oj nej. Hemska tider. Det händer igen. Det smyger sig på. Det brukar ju bli så här. Ungefär i slutet av september. Ungefär inför den årliga kaul-resan till London. Plötsligt slår tanken mig. Jag vill ha pannlugg. Och sedan kan jag inte släppa den.

Jag försöker aktivt motarbeta tanken. Här är mina taktiker.

1. Jag matar mitt synsinne med bilder som den här:

Och egentligen behövs ingen vidare förklaring men jag säger det ändå (ifall det finns någon som tror att självlockar är charmiga trots att vi numera lever i plattängernas ljuva tidevarv): kombinationen pannlugg och självlockigt borde vara förbjuden med minst fängelsevistelse som straff.

2. Jag läser blogginlägg som det här.

Och ändå. Tanken kvarstår. Jag vill fortfarande ha pannlugg.

För det kan ju hända att det just den här gången blir som den där enda gången då det blev ganska bra och livet faktiskt kändes möjligt också efter luggens inträde i mitt liv. Just den här gången blir det kanske till och med ännu bättre än den gången. Just den här gången kanske jag och luggen kan förstå varandra. Samarbeta. Göra vardagen lite roligare och min spegelbild lite trevligare.

Hjälp. Fort. Säg något.

0 reaktioner på ”Pannlugg

 1. jag ska hjälpa dig! jag får också sånadär infall och kan inte släppa dem, är frissa själv så jag har SVÅRT att låta bli när andan faller på. Det jag vill säga är att man ALLTID 100 % av gångerna ångrar en pannlugg om man är tveksam. och sen: när man klippt den så är det kul ungefär två minuter. sen fortsätter livet. med att man ångrar sig!

  • Tack för tipset! Dessutom av ett proffs. Jag borde ju släppa tanken helt nu när någon som förstår sig säger så, men jag kan antagligen inte att göra det sådär bara. Jag frågar istället mera. 1. Kan man ångra sig om man inte gör det? Alltså om tanken plågar en i flera månader? 2. Hurdan lugg ska man ha när man har självlockigt hår? För att minimera skadan?

   • 1: jag kan inte hjälpa dig längre än såhär, att försöka villa bort tankarna på att vilja klippa, tyvärr 🙂 2: spelar ingen roll, bör matcha luggen med fejset, plattång fordras alltid, hurudan lugg du än har i ett självlockigt hår, för att undvika fåret shaun-looken 🙂 men nu skulle du ju inte klippa någon lugg eller hur ? 🙂

   • Plattång är ju självklart jo. Och de hjälper ju. Men om det regnar så biter ju ingen plattång i världen. De gånger jag haft lugg har jag alltid haft spännen med mig att lägga fast håret med om vädret blivit vått. Men att alltid leva i spänning är tungt i längden.

   • kanske det skulle vara nyttigt att klippa iallafall. ångesten släpper och du får långsamt följa med när luggen växer ut igen, som att ha ett livsmål, om än ack så litet 🙂

 2. Jag tycker att pannlugg skulle passa dig suveränt! Jag tittade igenom bilderna i bloggen och utgående från det jag sett, så uppmuntrar jag dig att klippa pannlugg. Texterna var också väldigt intressanta; du skriver vackert och du har hittat din egen stil. Fortsätt på samma sätt! 🙂

  • Oj, vad fint sagt! Och då menar jag primärt det där om att jag skriver vackert. Och kanske lite det om att pannlugg skulle passa mig suveränt. Jag vill ju tro att det är så. Den där lilla rösten som viskar neeeeej hörs på låg frekvens just nu. Det här känns farligt. Det är ditt fel sedan om jag ångrar mig! Så du vet. =)

  • Jag hör inte. Vad var det du sa? Att du älskar din lugg? Bara älskar den? Att den kanske kanske kanske gjort din tillvaro lite mera komplicerad och lite mindre beräknelig men att det är värt det varje dag? Jag tror jag ska följa ditt råd. Tack, finaste Linn!

 3. Jag vill i egenskap av rätt neutral bästis påminna dig om hur det var förra gången detta var på tapeten. Du gjorde det och såg verkligen ut som Lady Gaga ett tag… och sen tvättade du håret och skulle upprätthålla looken. Inte världens lättaste direkt. Men jag är i allmänhet FÖR Lady Amanda.

  • Du verkar ha förmågan att se både positiva och negativa sidor med en eventuell lugg. Lite sådär som jag själv. Ja, vi får se var det slutar! Tror för övrigt att Lady Gaga inte längre har lugg.

 4. För att 1) jag känner till din ånger senare och 2) jag vet hur det är med locksituationen och pannluggen och klimatförändringar. Men jag älskar dig hur du än gör…:)

 5. SÅ sant. Alltid nu och då hamnar jag i det där viljahapannluggochgermiginteförrenjagharden-träsket. Och jag ångrar mig ALLTID. Räddningen för mig är en slags halv-snedlugg som jag trivs bra med. Har nyss varit till frissan förresten. Bild på bloggen. Ha det gott och fortsätt skriv, du gör det så bra.

  • Tack för ännu en synpunkt. Jag börjar småningom acceptera att majoriteten är skeptisk. Och eftersom jag själv också är ganska skeptisk tror jag att det inte blir någon pannlugg. Den här gången. Tack för dina fina uppmuntrande ord! Ha det gott också du! Och grattis till den fina sonen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s