Fåniga sängar

Mot bättre vetande gjorde vi Ikea idag. En lördag. Med regn. Men livet är inte alltid rättvist och när vi anlände vid halv tio var det lugnt som bara vad. Vi åt frukost och tänkte på att vi kanske aldrig någonsin har fått så mycket för två euro.

Sedan köpte vi en säng åt Ingrid. Efter att hon tillbringat drygt tre år i spjälsäng och drygt tre veckor på madrass på golvet kände vi att det var dags för en säng som rymmer en människa som använder uttryck som ”i förregår” och ”flugsvamp” på (ofta) rätt sätt.

Vi avslutade med hot dogs och sedan åkte vi hemåt. Och där tog det roliga plötsligt en obarmhärtigt lång paus. Vi avskyr verkligen att skruva möbler. Livslusten rinner ur oss båda två bara vi ser paketen med träbitar och skruvar och hånfulla bruksanvisningar. Och eftersom vår reaktion är stå stark så måste vi få det gjort genast. Och det gick som vanligt även om det kostade mycket irritation och frustration. Samt någon enstaka byggmiss. Mest av allt kostade det tid som vi väldigt mycket hellre hade ägnat åt att läsa, surfa, vila. Eller vistas utomhus i regnet. Eller lära oss något nytt om kloaksystem i Pakistan. Eller rensa silen i duschen.

Så nu måste Ingrid ha den här sängen tills hon blir konfirmerad. Om hon som trettonåring kommer och påstår att får är fåniga så säger jag att fåniga sängar kan vara karaktärsdanande. Och om hon säger att hon inte har kunnat ligga raklång i den sedan hon var sex säger jag att väldigt få människor faktiskt sover raklånga.

20110924-183653.jpg

0 reaktioner på ”Fåniga sängar

  1. Oj Amanda, sluta skriva så roligt! Jag sitter i skolan och får fnissanfall av dina texter och det är minst sagt lite pinsamt… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s