Trotsanfall

Två kvällar i rad har vi haft trotsanfall i vårt hem. Det är jobbigt och irriterande och tråkigt. Och mitt i allt det där är det så ofantligt skönt. För efter varje trotsanfall som slutar lyckligt har vi ett mindre trotsanfall framför oss. Det går åt rätt håll.

Ganska stor del av min karriär som mamma har primärt handlat om att hålla en varelse vid liv och förse henne med absoluta förnödenheter. Det här med att fostra en människa och forma henne till en individ som kan samspela med andra människor och klara sig själv i vårt samhälle om ungefär femton år känns fortfarande ganska nytt och spännande.

Jag har ägnat min fredagskväll hittills åt att läsa om trotsålder i alla barnaböcker jag har. Det kändes väldigt förnuftigt. Och medan resten av landets befolkning orkar engagera sig för landet i ishockey tänker jag se något eller några avsnitt av Glee. Jag vill ha all fosterländskhet kvar i morgon.

0 thoughts on “Trotsanfall

  1. Jag har läst några böcker om “barnuppfostran” eller vad man vill kalla det. Speciellt gillar jag Jesper Juul, med tanken att människan inte behöver uppfostras. Finns det någon du gillar som jag kanske har missat?

    • Jag har inte hunnit med Jesper Juul ännu, även om han finns i min hylla. Måste erkänna att omstridda Anna Wahlgren nog ändå har många av mina favorittankar.

      • Jo, jag gillar nog en del Anna Wahlgren också. Speciellt där hon skriver om lite äldre barn. Hennes tankar om små babysars sovande tycker jag är hårda på något sätt.

  2. Sen här har du börjat förstå dig på Glee? Bra serie, men första sässongen är mycket bättre än andra.. 🙂

    • Jag började förstå mig någon gång i början av april. Förstår mig speciellt intensivt när jag är krasslig. Jag är faktiskt beredd att hålla med dig om att ettan är starkare, men tvåan är definitivt sevärd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s