69 kvadrat

Jag har inga siffror, men jag skulle gissa att mannen på den finländska gatan har ganska många kvadratmeter till sitt vardagliga förfogande. Det har jag också i vanliga fall. Jag och de två som tillhör min ärkefamilj delar på 69 kvadrat och det brukar räcka ganska bra. Även om det gör att jag förvarar en del saker hos svärföräldrarna (till exempel pentik-servisen och brudklänningen) och väljer att inte alls äga andra (som till exempel slalomskidor). Men jag kan vifta på armarna och jag kan andas.

Just nu har vi gäster. På våra vanliga 69 kvadrat. Och nu är vi åtta som samsas om dem. För en vecka. Så här efter två dagar och två nätter skulle jag våga påstå att det går helt okej. Förutom att:

– en gäst just föreslog lek för och med min dotter trots att vi la dem i säng för en dryg timme sedan

– en annan gäst just uträttade behov av det jobbigare slaget på golvet

– en tredje gäst sover i min garderob (det är egentligen inget minus men jag tycker det är roligt och ville säga det)

– en fjärde gäst har köpt chips som smakar illa (men det märker ju bara den som äter) och luktar ännu värre (vilket man inte får välja om man vill ta del av)

Den femte gästen har bara levererat. Bara. Våra gäster är inte de harmlösaste. Men de är de bästa. Åtta personer på 69 kvadrat gör att min vardag känns som en enorm fest.

Och i ganska många delar av världen skulle vi anses leva sjukt rymligt. Och det är ju bara vårt eget fel att vi har så mycket saker att det trots det är lite trångt.

0 reaktioner på ”69 kvadrat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s