Guru på tyg

Det blev vilda (med Fedriks mått mätt) reaktioner när jag föreslog att han skulle besöka tygaffären när han ändå var i stan.
– Jag är inte bra på sådant, sa han.

Själv är jag ju en riktig guru på tyg. Jag lyckades ju ändå få en sjua i textilslöjd i högstadiet trots att jag aldrig gjorde samma saker som de andra. När de stickade sockor eller vantar fick jag sticka pannband. När de broderade med korsstygn fick jag sy på våffeltyg. När de sydde skjortor fick jag titta på medan läraren sydde min.

En sjua är nog en rejäl överdrift. Men man kanske inte kan få något lägre så länge man är närvarande, på gott humör och inte klipper sönder andras verk och inte stjäl nålar.

Nej, älskling. Du får nog gå till tygbutiken (om det nu heter så) och göra ditt bästa. Du är väl den enda av oss som faktiskt fixat en regelrätt handarbetesprestation.

0 thoughts on “Guru på tyg

  1. Hahah, det där lät precis som min handarbetskarriär. Men jag hade dessutom mage att konfrontera min handarbetslärare för sjuan som drog ner mitt medeltal. Att jag skäms i dag.

  2. Mina vackra alster finns i skrubben på vinden, med jämna mellanrum tar jag fram dem och skäms…En blus är ihopsydd av ca fem olika tyg med en söm som ser ut som alpernas konturer…Men min man tror på mig, jag fick just en symaskin i present:)Bella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s