Verket

Jag har just ringt skatteverket. Åh, detta minst årligen återkommande samtal är en upplevelse som fostrar mig i ödmjukhet. Sällan känner jag mig så dum, så ovetande och så utanför kontroll som när jag är i kontakt med detta verk. Jag undrar om det blinkar en varningslampa hos dem när jag ringer. Jag undrar om de skakar på huvudet efteråt och säger: “Ännu en (jag hoppas ju att vi är flera) som inte har en aning om hur mycket hon kommer att tjäna i år, som inte har en aning om vad hon kommer att göra i sommar och som inte har en aning om vad som händer på hösten heller, men som uppskattar irriterande friskt och kommer med siffror som vi ju alla vet att inte kommer att hålla.”

0 thoughts on “Verket

  1. Jag är en av dom andra. Men i stället för att bara ringa en gång så ringer jag flera gånger per år och frågar och justerar och har mig (och jag har ju till och med fast inkomst). Man tror ju att man sku lära sig men av nån outgrundlig anledning så övergår skatteverket mitt förstånd. Så misströsta inte, we´re out there 🙂 minst lika pinsamma.

  2. Ta det lugnt, de räknar nog ut det åt dig utan samtal och i slutet av året får du betala tillbaka eller återbäring. Har aldrig någonsin ringt och justerat någonting och allt har löst sig utan värre katastrofer ändå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s