Levererat

Jag har vinkat av underbara vänner i vetskapen om att vi för en gångs skull ses snart igen. Jag har ringt upp och berättat om en kvarglömd kofta som får fortsätta vara just en kvarglömd sådan. Jag har tittat på biskopsvigning och med glädje påmints om hur den nyvigda biskopen ackompanjerade, ackompanjerade, ackompanjerade när jag som barn ville sjunga Piluttavisan gång på gång på gång på gång. En sådan man bara måste bli en bra biskop. En stark första predikan var det i varje fall. Jag har myst med min dotter och älskat det faktum att mina helger är lediga. Jag har välkomnat hem den unge prästen från hans andra gudstjänst denna första advent. Som bäst försöker jag prata med en älskad syster i ett fjärran land. Med betoning på försöker eftersom bilden från hennes tillvaro är antingen lika med noll, stel eller flera minuter sen. Men hennes och hennes döttrars röster gör mig lycklig. Jag skulle vilja våga påstå att denna dag redan levererat över förväntningarna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s