Lucka 24 – Berätta om fem fina saker som har hänt under den här decembermånaden

Ett gott jultecken? Ett tecken på en god jul? Att julafton och juldagen och nästan hela annandagen kom och gick utan att det fanns på kartan och avsluta julkalendern.

Här kommer fem fina från december 2022.

1. En hjärtegod vän – en sådan som jag träffar nästan aldrig men möter på djupet precis alltid – och hennes familj har äntligen fått sitt efterlängtade barn.

2. Vi har fått vara friska. Jag har inte varit i träningsskick alla dagar, men hela familjen har varit i jobb- och skolskick alla dagar. Och av folks statusuppdateringar att döma så gör det här oss unika. På ett mycket positivt sätt.

3. Jag fick två helt olika men riktigt fina veckoslut i Helsingfors. Synligan är fantastisk. Bästisresan är fantastisk.

4. Den där lite rimligare rytmen som jag hoppades på blev faktiskt verklighet.

5. Jag fick två nya grupper med abiturienter när vi bytte period. Jag älskar abiturienter, men var lite fundersam på hur det skulle vara när de var helt nya för mig. Hur mycket av charmen med att undervisa abiturienter handlar om att man känner dem så bra? Åtminstone inte för mycket, kan vi konstatera nu. Att få vara deras lärare är ljuvligt, också fast jag måste vara deras nya lärare.

Jag och tomte-Arvid på julafton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s