Så vissnar jag

Jag fattar inte. Det är ungefär i den här stunden, på kvällen på söndag, som jag kan få för mig att en vecka är lång. Sedan jobbar jag lite och äter jag lunch på måndag och då vet jag att veckan redan är så gott som slut. Och det är den.

Sedan kommer fredag. Och det är ungefär i den stunden, på kvällen på fredag, som jag kan få för mig att en helg är lång. Sedan tittar jag på idol och blir väckt för tidigt på lördag och då vet jag att helgen redan är så gott som slut. Och det är den.

Om livet fortsätter så här, med veckor och helger som är slut redan innan de börjar, så kommer livet att gå alldeles för snabbt. Också om livet skulle bli långt.

Också den här helgen var så gott som slut redan innan den kom igång. Men den gav märkligt mycket glädje och vila trots att den knappt var. För det första och största och viktigaste: jag har fått träffa några av mina viktigaste människor och det är på riktigt något jag inte får kompromissa med – om det går för lång tid utan de mötena så vissnar jag. Jag har fått äta godis. Jag har fått läsa böcker. Jag har fått promenera och springa. Jag har bytt ut vår- och sommarklänningarna mot höst- och vinterklänningarna (ja, jag för sådant). Jag har fått spela spel med mina barn. Jag har också, tillsammans med min familj, fått ta hand om en sällsynt gullig och mysig hund ett dygn.

Jag har fått mycket. Massor. Och nu känns det som om jag har något att ge när veckan börjar igen. Kanske rentav mycket. Kanske rentav massor.

Jag känner igen mig själv igen. Det är en härlig känsla. Och det är ju väldigt fint att det får vara en härlig känsla.

Vårt helgsällskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s