Gammal hederlig motvikt

Jag har hört att det finns människor som julstädar riktigt, riktigt omsorgsfullt. Jag är lite avundsjuk. Men så kommer jag ihåg det där som är viktigt att minnas i alla tider och livsviktigt att minnas i juletider;

ingen hinner allt, ingen har allt, ingen gör allt.

Jag tror att du vet det, jag hoppas att du minns det. Men om man ständigt jämför sig själv och sitt liv med summan av hundratals andras mest polerade glansbilder är det lätt att glömma.

Därför bjuder jag här på lite gammal hederlig motvikt:

I give you vår läsfåtölj. Som den såg ut igår. Eller läsfåtölj och läsfåtölj… Rättare sagt den där möbeln i tv-rummet som är köpt för att agera läsfåtölj men som i praktiken fungerar som förvaringsplats för vår rena tvätt. Den gör ett bra jobb, men jag kan tycka att alla extra pengar vi betalade för att man ska kunna fälla ryggstödet bakåt och fotstödet uppåt onekligen känns lite bortkastade i just den här funktionen.

Du kanske har tvättat med tandborste mellan kakelplattorna i bastun idag. Jag har tömt den här stolen. Många plagg har hamnat i de klädskåp där de hör hemma, några bad boys har ”mellanlandat” i bastun. Båda sätten att leva livet på funkar, båda har sin charm.

Jag behöver inte jämföra mig med dig och du inte med mig. Vi behöver bara bli bättre på att aktivt välja själva och göra det som är viktigt och bra för just oss. För ingen hinner allt, ingen har allt, ingen gör allt. Därför måste vi välja att hinna, ha och göra det som spelar roll för oss själva. Resten kan vi strunta i.

I juletider och alla tider.

3 reaktioner på ”Gammal hederlig motvikt

 1. Jag vill printa ut dina två senaste inlägg och hänga dem på vårt kylskåp, fast jag hatar att ha saker på kylskåpsdörren. (Det är förresten också något jag lärt mig från sociala medier – att det inte är fint att ha något på kylskåpsdörren, eftersom det ser rörigt ut. Jag vet inte ens om jag reflekterat över vad jag själv tycker om det? Aaja, slut på sidospår).

  Det finns ingen annan blogg, förutom din, som får mig att känna mig helt tillräcklig som jag är. Jag må vara extra känslig av sömnbrist pga tjej på fyra månader som inte sover, men din blogg är den enda jag orkar och vill läsa nuförtiden. Tack för att du skriver så fint.

  P.S. Jag har hittat Fredrik Backmans böcker via dig. Tack för det! Han skriver, precis som du, på ett sätt som får mig att växa i hjärta och själ.

 2. Tack och lov att det finns människor som kan skriva som du!
  Önskar dej en sådan Jul som du vill ha,och ett friskt Gott nytt år!
  Nina

 3. Tack! Jag har inte ens rensat köksskåpet som jag hade tänkt göra i somras. Känner mig ändå helt ok med det. Även om jag inte hittar tomatkrosset när jag ska göra köttfärssås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s