Det bästa jag läste i oktober

Vi skriver snart tjugonde november (?!) och jag har inte ännu gett mina boktips för oktober. Vad var det bästa jag läste då?

Londonflickan av Susanna Alakoski. Har läst allt av Alakoski och tyckt om allt. Jag tyckte om Bomullsängeln också, men jag tyckte faktiskt ännu mer om den här. Hur ofta är det så? Kan säga mer om mig och mitt stämningsläge än om boken, men så är det i alla fall.

Vi mot er av Fredrik Backman. För att komma i feelis inför tredje boken om Björnstad läste jag om den andra. En morgon satt jag på hotellfrukost i Uleåborg och läste något av de sista kapitlen i den här. Grät fyra gånger. På EN frukost. Det säger inte allt, men det säger något viktigt.

Hemligheten i Helmersbruk av Eva Frantz. Hur du ska vänta på julen i år? Allra helst tillsammans med ett barn som är kanske tio? Med den här. Spännande, välskriven, vemodig, vacker.

Vinnarna av Fredrik Backman. Mina förväntningar var skyhöga. Jag blev inte besviken. Ingen skriver om människor som han. Jag sa det en gång och jag säger det igen: hans böcker får mig att älska människor mera. Det är jättemycket gjort av böcker. Jag är bara så glad att han skriver och att vi får läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s