Riktiga djur

Mycket kan man säga om Hilde, men någon djurvän är hon inte. Idag berättade hon att hon är rädd för Vera. Vera var mina föräldrars hund, men eftersom hon inte lever längre är det ju lite onödigt att vara rädd för henne. Påpekade jag försiktigt.

Däremot finns ju den nya hunden, valpen Laleh. Så jag frågade – igen försiktigt – hur det känns med henne.

– Jag låtsas att Laleh är en låtsashund för jag tycker inte om riktiga djur, förklarade Hilde sakligt.

Det är väl hyfsat vanligt att barn låtsas att låtsasdjur är riktiga. Jag hade själv mjukishunden Ruffe som jag på något sätt föreställde mig att var riktig och jag och mina systrar lekte ofta att våra cyklar var hästar. Men att låtsas att ett ett riktigt djur är ett låtsas? Troligtvis inte lika vanligt.

– Men jag är inte rädd för fågelungar, konstaterade Hilde.

Och så var det inte mer med det.

2 reaktioner på ”Riktiga djur

  1. Lite som att föreställa sig att publiken har kålhuvuden om man är nervös. Klok flicka som fattat grejen utan coaching 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s