Synrelaterade skämt

Hildes ringa ålder till trots är hon rätt ofta avsiktligt rolig. Och konstaterar efteråt:

– Jag skojar lite med dig, mamma.

Väl så. Mycket väl så. Men ibland är hennes skämt synrelaterade och då är det inte bara roligt. Eftersom vi fortfarande är väldigt osäkra på hur bra (eller dåligt) hon ser så har jag inte alltid så lätt att uppskatta när hon skämtar om vad hon ser (eller inte ser).

– Det här är en farbror, sa hon gravallvarligt i dag och pekade på en memorybricka som föreställde en apa.

Jag hann tro att hon var seriös och hann sörja att hennes syn kan leda henne så vilse. Hon höll nämligen minen i flera sekunder innan hon äntligen började skratta hysteriskt åt sitt eget skämt.

Jag uppskattar verkligen hennes sinne för humor, jag har alltid önskat mig roliga barn. Men jag uppskattar verkligen inte hennes sinne för just synhumor och kommer nog inte att kunna förklara just det för henne på länge, länge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s