Synrelaterade skämt

Hildes ringa ålder till trots är hon rätt ofta avsiktligt rolig. Och konstaterar efteråt:

– Jag skojar lite med dig, mamma.

Väl så. Mycket väl så. Men ibland är hennes skämt synrelaterade och då är det inte bara roligt. Eftersom vi fortfarande är väldigt osäkra på hur bra (eller dåligt) hon ser så har jag inte alltid så lätt att uppskatta när hon skämtar om vad hon ser (eller inte ser).

– Det här är en farbror, sa hon gravallvarligt i dag och pekade på en memorybricka som föreställde en apa.

Jag hann tro att hon var seriös och hann sörja att hennes syn kan leda henne så vilse. Hon höll nämligen minen i flera sekunder innan hon äntligen började skratta hysteriskt åt sitt eget skämt.

Jag uppskattar verkligen hennes sinne för humor, jag har alltid önskat mig roliga barn. Men jag uppskattar verkligen inte hennes sinne för just synhumor och kommer nog inte att kunna förklara just det för henne på länge, länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s