Verktyg för varaktig kärlek

I går tömde vi hela vår bokhylla. Jättemånga böcker måste bli åtminstone lite färre innan flyttlasset går. Jag sorterade bort hälften (Marie Kondo hade varit stolt) och Fredrik sorterade tilbaka de flesta (Marie Kondo hade vänt sig i sin grav om hon haft någon).

I dag på morgonen hade vi ändå ett resultat. På hyllorna längst ner finns böcker som inte ska med till Kvevlax. Den som känner sig manad att plocka med sig en bok får, resten förs till bibliotek eller slängs.

Arvid är mycket. Bra på att göra sig av med saker är han inte.

– Va? Ska allt här nere bort? frågar han upprört.

Och inom några sekunder – hann vi ens svara på frågan? – har han ryckt åt sig quattrobibeln.

– Ni får inte slänga bort en bibel! säger han bestämt, kramar den ömt och flyttar upp den ett hyllsteg.

Jag blir lite nervös. Anar vart det är på väg. Och mycket riktigt.

– Den här måste vi spara.

Han har hittat en parrelationsbok med titeln Verktyg för varaktig kärlek och nu ska den också sparas. Om jag för en liten stund sedan anade vart det var på väg så vet jag nu exakt och jag och Arvid för en kamp för och emot kärleksverktygens överlevnad i vårt hem.

Mitt i kampen sätter sig Arvid ner med boken i famnen och gråter. Det är helt orimligt och helt orimligt verkligt och sant. Han gråter vid tanken på att boken inte ska med.

Jag vet faktiskt inte om jag gjorde rätt, men jag satt mig ner och tröstade. Sa att han får välja en bok från nedersta hyllan som får komma med i flytten. Men bara en. Han nöjde sig med det. Torkade tårarna och gjorde sitt val. Och härmed kan vi välkomna Verktyg för varaktig kärlek till Kvevlax.

Han är underbar.

Helt underbar bild från en helt annan gång när han visserligen också satte sig ner och grät. Fotad av syster Matilda Audas Björkholm.

One thought on “Verktyg för varaktig kärlek

  1. Åh. blir alldeles lycklig av att läsa dina inlägg. Älskar hur du skriver om dina barn och om stora och små händelser i livet. Försöker väcka min skrivmotivation, och att komma in här och läsa dina ord hjälper så effektivt. Tack för en så fenomenal blogg. ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s