Tio minuter senare är hon här

Jag vet, jag vet. Jag borde veta bättre. Jag har fortfarande en hosta som gör att jag lämnar inre organ efter mig i skolkorridoren och jag borde verkligen inte träna. Men jag får faktiskt fel i huvu av att inte kunna springa och i brist på det tänkte jag göra några harmlösa styrkeövningar.

När jag efter buu-klubben ska byta om vrålar Hilde till och tar sig för armen. Och sedan är armen bara… där. Det hinner gå några sekunder innan Fredrik konstaterar att armbågen säkert är ur led. Jag, som till och med i hostande tillstånd är en obotlig optimist, tänker att det knappast är så illa. Men också obotliga optimister får ge sig när tvååringen skriker till av att någon nuddar vid, tittar på eller ens nämner armen.

Jag ser framför mig fem timmar på jouren och en läkare som ändå inte vågar vrida. Jag minns ju den där gången när vi betalade 140 euro på privata sidan och gick hem igen med Arvids arm ur led och rådet att vänta ut det.

Och jag orkar inte. Speciellt inte i hostande tillstånd.

Men Fredrik tänker på en vän. En vän som är utbildad fysioterapeut men som tack och lov inte jobbar med det, för i så fall hade vi nog inte lärt känna henne. Han ringer henne och tio minuter senare är hon här. Och en liten stund senare är Hildes armbåge där den ska vara och hennes humör igen där det helst får vara.

Det är helt sanslöst. Helt sanslöst bra.

Rik är den som har någon att ringa när det krisar. Rik är den som har någon som också kommer.

Rika är vi. Och den här rikedomen kan man inte förtjäna. Den blir en given som en oförtjänt gåva.

Den gåvan har jag aldrig haft råd att tacka nej till.

En liten en. Med armbågen i skick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s