Mamma hälsa på

I går pratade jag med Fredrik i telefon och hörde Hilde i bakgrunden. Hon hörde mig också och utbrast ivrigt:

– Mamma hälsa på!

Det är alltså det jag har blivit. En person som hälsar på ibland i den lägenhet som egentligen är mitt hem.

Jag förstår ju vad hon menar. I december har jag mer eller mindre bott i skolan. Det kan bli så om man är engagerad i julskådespel och det är jag. Jag ångrar det några gånger varje år, men det goda väger alltid så mycket tyngre och därför väljer jag det på nytt varje år.

För dem gör jag det när som helst.

För de har ju också bott i skolan. De har jobbat stenhårt vid sidan om skolarbete och andra hobbyer. De har pluggat repliker och övat in danssteg och de har finslipat detaljer. De har orkat ta om en gång, en gång till och ytterligare en och de har vuxit. Jag tror det går bra för dem i morgon. Och hur det än går i morgon kommer jag att vara stolt över dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s