Mamma hälsa på

I går pratade jag med Fredrik i telefon och hörde Hilde i bakgrunden. Hon hörde mig också och utbrast ivrigt:

– Mamma hälsa på!

Det är alltså det jag har blivit. En person som hälsar på ibland i den lägenhet som egentligen är mitt hem.

Jag förstår ju vad hon menar. I december har jag mer eller mindre bott i skolan. Det kan bli så om man är engagerad i julskådespel och det är jag. Jag ångrar det några gånger varje år, men det goda väger alltid så mycket tyngre och därför väljer jag det på nytt varje år.

För dem gör jag det när som helst.

För de har ju också bott i skolan. De har jobbat stenhårt vid sidan om skolarbete och andra hobbyer. De har pluggat repliker och övat in danssteg och de har finslipat detaljer. De har orkat ta om en gång, en gång till och ytterligare en och de har vuxit. Jag tror det går bra för dem i morgon. Och hur det än går i morgon kommer jag att vara stolt över dem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s