Drabbad av perspektiv

Det är jobbigt med perspektiv. Det är ju faktiskt jätteskönt att tycka synd om sig själv och tro sig ha rätt att göra det.

Det är viktigt med perspektiv. De kallar vår självömkan vid sitt rätta namn och kan förvandla den till tacksamhet.

I dag har jag drabbats av två perspektiv.

1. Jag såg ett instagraminlägg som påminde mig om den vän som mer eller mindre bor på sjukhus med sitt allvarligt sjuka barn. Varje gång jag påminns ber jag en bön för dem. Att det här är deras verklighet just nu övergår mitt förstånd. Att de visar så mycket kärlek mitt i allt det här övergår mer än så.

2. Jag fick ett julkort av vårt fadderbarn Collins i Kenya. När han berättar vad som har varit det bästa med det här året skriver han ”The cow gave meny milk”. Att det toppar en sjuårings årsåterblick knockar mig.

Jag vet det alla dagar men i dag vet jag det ännu mer än vanligt: jag har så enormt många orsaker att vara tacksam. Det finns sådant som skaver i alla liv, men jag har så enormt många orsaker att vara tacksam.

Och att få avsluta ännu en mulen novemberdag i den vetskapen är nästan som att se solen lysa in genom fönstret. Om du minns hur det är.

Må du minnas. Och må du också minnas de orsaker du har att vara tacksam.

2 reaktioner på ”Drabbad av perspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s