För unga för att vara föräldrar

De är egentligen för unga för att vara föräldrar. De kommer att bli tagna för praktikanter eller praoelever när deras barn börjar dagis. De bor för trångt, har för få studiepoäng och för lite arbetserfarenhet. De har inte hört att världen försöker berätta att vi ska ha avklarade studier, fasta jobb, stabil ekonomi och huslån innan vi tar in ett barn i ekvationen.

Eller så har de bara inte lyssnat på världen utan valt att lyssna på något bättre.

De må vara unga, men efter bara några minuter i samma rum som dem och barnet inser man att de är redo. Att föräldrar inte byggs av stabila omständigheter utan av stabila hjärtan och av viljan att söka barnets bästa framom det egna.

När de bar fram sitt lilla barn inför Gud påmindes jag som så ofta förr om att liv ser väldigt olika ut och att det inte finns något sätt som passar alla. Goda liv kommer i väldigt många olika förpackningar. Goda föräldrar också.

Nyblivna tredjegångsföräldrar.

2 reaktioner på ”För unga för att vara föräldrar

  1. Ursäkta, men jag förstod inte allt i ekvationen. VARFÖR skall man ha huslån då man skaffar ett barn? Är det för att bevisa att man har ett hem? Bevisa för vem?
    Låntagaren är långivarens slav, så står det skrivet. Det står det inget om i lånehandlingarna, det får man själv komma underfund med då räntor och amorteringar skall betalas.

    • Inte alls så att man SKALL ha, men i praktiken så att man ofta har. Eller kanske mest så att man kanske har en känsla av att man SKALL ha ett eget hem och följaktligen då ofta har ett lån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s