På bröllop

Jag landade i Göreborgs skärgård. På en ö som heter Vrångö. En ö jag aldrig sett tidigare, en ö jag måste se igen.

En ö där det bor 400-500 människor året runt. Det finns en skola. Tre kyrkor. En butik som stänger halv åtta. Inga bilar. Inga bilar! Och jo. Jag FATTAR att det är magiskt i slutet av maj när det varit märkligt varmt märkligt länge och jag FATTAR att magin är mindre i både november och mars, men något i mig gillar tanken på den själsfrid, den långsamhet och det tålamod som bara måste bli frukterna av ett liv på en sådan plats.

Nåja. Det var ju inte en passionerad ode till Vrångö jag skulle skriva. Jag skulle skriva att jag var på bröllop i den här underbara skärgården. Jag fick vara med när en älskad vän fick säga ett helt avgörande ja till den hon älskar mest. Det finns få saker som är finare att få vara med om. Det finns så mycket i luften på ett bröllop. Så mycket hopp, så stora förväntningar.

Och ändå. Må min vän få erfara det jag själv fått erfara; att det faktiskt kan bli mer, större, bättre och vackrare än det där hoppet och de där förväntningarna som finns på ett bröllop.

Det finns få saker som är finare än det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s