Det går inflation i min ilska

Jag brukar hävda att vi är väldigt olika varandra, jag och min älskade Arvid. Men på åtminstone en punkt är han sin mammas son ut i fingerspetsarna; han går sönder när någon är arg på honom.

Och med tanke på det är det ju fruktansvärt sorgligt att det händer så ofta att någon är arg. Det kan lätt bli så om man är en människa som ibland tappar bort andras smycken och ganska ofta ritar på hemmets möbler. Och väldigt ofta retar humöret ur alla familjemedlemmar. Förutom Hilde.

Vissa dåliga dagar går det nästan inflation i min ilska. Jag tappar liksom räkningen. Det känns som om jag är arg jämt. Fyra eller nitton eller trettio gånger på en dag? Har ingen aning. Vill antagligen inte ens veta. Och mitt i den ilskan bor alltså en liten människa som går sönder när någon är arg på honom.

I det finns liksom ingen nåd.

Och därför tänker jag alltid fortsätta försöka vara mindre arg och mera något annat.

I dag har varit en både-ock-dag. Det har varit guld och det har varit grus. Och när kvällen kommer konstaterar vi det. Och jag frågar försiktigt, trots att jag med stor sannolikhet inte vill höra svaret;

– Känns det som om jag ofta är arg på dig?

Min älskade Arvid tittar länge på mig. Helt oförstående.

– Nej, svarar han allvarligt. Det känns som om du nästan aldrig är arg på mig.

I det, mina vänner, finns bara nåd.

Jag förtjänar honom inte. Jag fick honom ändå. Och alla dagar resten av mitt liv ska jag älska honom så gott jag kan.

Bild: Kavilo photography

4 thoughts on “Det går inflation i min ilska

  1. Oj mannen. Ritar på hemmets möbler ❤ Vi har också streckgubbar på dörrarna. Och underliga kors 🙂 Ganska luvlit.

  2. Jag såg ett avsnitt av Emil i Lönneberga på tv för en tid sen och kom att tänka på er Arvid även om jag bara läst om honom på din blogg. Jag tror dom är väldigt lika. Dom vill bara upptäcka, hjälpa till och ibland går de kanske inte riktigt som man tänkt sig. Rekommenderar varmt ett avsnitt av Emil för er för han är ju så härlig även om han retar gallfeber på var och varannan 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s