Olika tårar

Mina älskade barn. Det är helt olika tårar jag fäller för er och det är helt olika skratt ni ger mig. Ni ser så lika ut, men ni är så olika. Det är nog egentligen bara intensiteten och de enorma röstresurserna som är gemensamma för er alla tre.

Jag hade hört det förr, men jag trodde det inte förrän det blev sanning i mitt eget liv. Eller jag kanske trodde, men jag förstod inte. Kunde omöjligt förstå att människor som växer upp med gemensamma gener i samma familj ändå kan bli så otroligt olika varandra. Det finns tydligen rätt mycket egenart i en människa redan från början.

Det är en stor utmaning och en ännu större glädje att få hänga så mycket med tre så olika typer. Vi får fundera mycket på vad rättvisa är och inte är och att lika regler för alla skulle innebära katastrof för alla.

De ger helt olika saker och tar helt olika saker. Är helt olika saker.

Men lika ljuvliga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s