En slags förklaring

I fyra år har ett barn bott hos oss ett veckoslut i månaden. Jag har skrivit om det ett par gånger och många läsare har frågat om hur det är att vara stödfamilj. 

Jag tycker det är svårt att förklara, men viktigt att försöka och i dag gav Arvid en slags förklaring som jag vill dela med er.

Han talade i dag om sin höstresa. Fyra dagar var han ensam hos fammo och faffa. Det var en rolig resa, berättade han. Men han saknade oss. Jag – som antingen: 

a. aldrig någonsin lär mig

b. ständigt hoppas på bättre tider 

c. helt saknar självbevarelsedrift 

frågade vem av oss han saknade mest. Trots att jag ju visste – det vet ni också vid det hör laget – att han skulle svara Fredrik. 

– Nå, allra mest saknade jag ju Nicholas, svarade Arvid.

Som om det var det mest självklara som finns. Att han som bara finns hos ibland är den som saknas mest. 

Vi tänkte på många saker när vi funderade på att bli stödfamilj och gick utbildningen typ 2006. Och vi tänkte på ännu fler saler när vi slutligen tackade ja till att verkligen bli det sommaren 2013. Men vi tänkte nog inte på att vi på det sättet skulle kunna ge våra barn någon att sakna mest. Det var en oväntad bonus som jag inte hade räknat med. 

Om du också har tänkt och funderat; bli! Jag vet inte vilka oväntade bonusar som väntar på dig, men jag tror mig veta att det finns sådana. Vi har så mycket att vinna och så lite att förlora på att öppna våra dörrar och hem. 

En reaktion på ”En slags förklaring

  1. Hej, jag och min man är också ”korttidshem” som det heter här i Sverige. Vår kille lyser verkligen upp vår tillvaro och är en källa till mycket liv och glädje.
    Tack för att du delade en sån viktig och fin berättelse!
    Kram!
    Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s