Ytterligare ett år

Det var min födelsedag. Jag fick sång och frukost på sängen av sommarfamiljen. När tio personer uppvaktar direkt från morgonen känner man sig rik. Idyllen fick sig en törn av att Arvid storgrät över att det var min födelsedag och inte hans, men vissa idyller överlever törnar. Med råge. Min svåger hade skrivit en dikt och jag fick presenter. Min syster bakade pannkakstårta. Min guddotter assisterade.

En av presenterna var att jag fick åka till Vasa med min syster samma dag. På lunch och shopping och kokosboll. Jag blev lite nostalgisk och sa saker som att jag besöker min födelsestad på min födelsedag. Och att Vasa på något konstigt sätt blir mer och mer som hemma. När jag hörde mig själv säga att jag nog skulle kunna bo i Vasa var det kanske dags att åka hem igen. 

På kvällskvisten läste jag igenom gratulationer på facebook. Att så många ägnat mig en tanke den dagen kändes fint. Igen. Rikt. 

Ytterligare ett år att tacka för. Ett år med mycket av allt. Med liv, helt enkelt. 

2 thoughts on “Ytterligare ett år

  1. Amanda.
    Med min syster i Jakobstad igår, bjudna på lunch hos vår småkusin. Jag berättade hur fint det är för mig att följa din blogg. Att vidga kontakten med Finland genom dina kloka tankar om livet där. Mitt barndomsland. Ja du är rik! Jag är tacksam för att du igen påminner mig om hur rikt livet är.
    Varma gratulationer och fortsatt gott liv! Kram!🐬

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s