Att du tänkte på mig


Jag vet inte vem du är, men du gjorde min dag. Tänk att du tänkte på mig när du tänkte på alla tiders lärare. Din uppmuntran har en enorm betydelse! 

Få saker imponerar lika mycket på mig som generösa människor som väljer att uppmuntra andra. Det är så vi lyfter varandra. Det är så vi lyfter världen. 

Du som skrev om mig och alla ni som tagit er tid att skriva om andra lärare – guld är ni. Och sådant guld kan vi alla vara och inte bara när det gäller lärare. Jag noterar ju ofta när någon gör mer än det som krävs, men inte alls lika ofta tackar jag för det. Jag ska försöka bli bättre. 

Tack för påminnelsen om det, du generösa unga människa som redan nu visar prov på en beundransvärd vilja att uppmuntra andra människor. Och tack för en påminnelse om varför jag älskar mitt jobb så mycket. Det är ju på grund av dig och de andra fantastiska eleverna. 

Jag vet att jag har sagt det tusen gånger förr. Men jag kommer att fortsätta säga det så länge det är sant och jag kommer att mena det varje gång. Jag har världens bästa jobb. 

Ja, ja. Det är lätt att säga det i mitten av juli, tänker någon säkert nu. Men jag lovar; det är faktiskt ännu lättare att säga det i mitten av oktober. 

Advertisements

One thought on “Att du tänkte på mig

  1. Tänk om man hade haft en lärare som du…då hade jag varit en helt annan person idag. Att bli mobbad av andra barn, det är lättare att förstå och förlåta, men att bli mobbad av läraren, det blev tyvärr en tung börda i ryggsäcken som tycks svetsats fast och är svår att avlägsna, hur många år som än går…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s