Världens dåligaste mamma

-Jag tycker du är världens dåligaste mamma, säger han lite kaxigt.

Jag ser i hans ögon att han vill se vad som händer när han säger det. Och det händer inte så mycket. Jag är nämligen lite för trött för att orka föra ett samtal om hur det känns i mig när han säger så. Men också lite för trött för att inte beröras alls av att han säger så.

Vi återhämtar oss snabbt. Vi har blivit bra på det. Bara några minuter senare läser vi Mästerkatten i stövlarna tillsammans. Roas av och förundras över den knasiga katten. Det är uppenbart att vi tycker väldigt mycket om varandra.

Ibland är det så tydligt att den där kaxigheten bara är en show och att det bakom den finns en liten pojke med stora känslor.

Senare samma dag – som faktiskt råkar vara i dag – kommer jag in i hans rum och ser en bild av oss två. Vi ska vara ifrån varandra några dagar från och med i morgon och jag säger att jag ska titta på bilden när jag saknar honom.

Han blir väldigt tyst. Sedan river han bilden ur min hand, kastar sina armar runt min hals och gråter.

-Jag tycker så mycket om den där bilden, snyftar han.

Och när han somnar på kvällen finns bilden på huvudkudden. Den finns närmare honom än de där tre mjukisdjuren som alltid finns med.

En liten pojke med stora känslor.

IMG_1767

Bilden som finns på huvudkudden i natt. Tagen av Matilda Audas Björkholm.

Advertisements

6 thoughts on “Världens dåligaste mamma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s