Din stressiga vardag är ditt barns barndom…

… var det någon som sa en gång. Jag hoppas verkligen att denna någon inte syftade på just den här dagen. 

Det finns (tyvärr) inte hela dagar då jag är den förälder som jag vill vara, men det finns stunder nästan alla dagar då jag nosar på det föräldraskap som jag drömmer om. Då jag är nästan framme. 

Men just nu kan jag inte riktigt minnas en enda sådan stund från den här dagen. Säkert fanns det någon, men i dag var jag hela tiden lite för stressad och lite för arg och lite för irriterad. Det fanns liksom en dysterhet över mig redan från början och jag kom aldrig riktigt ur den. 

Det finns nästan ingenting som är värre och mera orättvist än då barnen får bära mitt smuts. 

Nu ska jag skapa den där stunden, den där nästan lyckade föräldrastunden denna dag. Jag ska gå och prata med de barn som fortfarande är vakna och jag ska be dem om förlåtelse. För den föräldern vill jag vara. Den som erkänner sina fel och brister. Den som befriar barnen från diffusa känslor av skuld som aldrig var deras att bära. Den som visar att också vuxna ibland går vilse i det de vill och försöker vara. 


Bild: Kavilo photography

2 thoughts on “Din stressiga vardag är ditt barns barndom…

  1. Det brukar jag också göra – be om förlåtelse av barnen för att jag varit en “pain the ass” under dagen/kvällen… Allt för sällan gör jag det, men någon gång. Vet inte om det lättar bara på mitt hjärta och det är bara bra för mig (om jag är självvisk?) – men jag tänker helt som du – att barnen inte behöver känna sig dåliga då de går till sängs fast de inte ens vet vad de gjort fel – då får de istället höra att det var helt mammas fel, att även vi vuxna måste be om förlåtelse någongång och att vi också gör fel – och att de kan gå till drömmarnas land med ett lättat hjärta – att de inte gjort fel (den dagen 😉 hehhe…).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s