Att få bli ledig när man redan är ledig

Vad vi gör när vi firar sportlov tillsammans? Typ ingenting. I förrgår gick vi till närbutiken. I går åkte vi till fjärrbutiken och på kvällen åt vi middag i det kanske vackraste hem jag någonsin varit i. Och i dag gick jag omkring i tröja och strumpbyxor fram till sen eftermiddag. Sedan fick barnen välja varsin bok på bokrean och så åt vi hamburgare. 

Vi stornjuter av att kunna göra just typ ingenting. Det fanns en tid, en inte så lång tid men en så väldigt intensiv tid, då vi ständigt måste göra för att komma igenom dagarna. Då barnen bara föll ihop om vi bara var, då ständig sysselsättning var vår livlina. Nu kan vi bara vara. Nu kan vi läsa, sticka, surfa och promenera. I dag på eftermiddagen kunde alla fyra vuxna sova middag samtidigt fast barnen var här och vakna och inte framför skärm. Fatta den grejen. 

Och fatta en grej till; att ingen av oss vill något mer med ett sportlov. Att vi tillsammans är så väldigt nog. 

Det är fint att få bli ledig när man redan är ledig. De här dagarna vill jag spara på burk och ta fram när skrattet känns avlägset och stressen är alldeles för familjär. De här dagarna gör mig gott. 


Bild: Matilda Audas Björkholm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s