Äta med silver

Det här kanske förvånar dig, men vi har silverbestick. Vi tar fram dem vid ytterst festliga tillfällen och i praktiken betyder det att vi äter med silver på julafton. 

Och i kväll. Faktiskt. 

Det var fler än vanligt som åt middag hemma hos oss i kväll. Jag kan på rak arm komma på tjugo gäster vid namn, men en böjd arm kunde jag kanske minnas fler. Rätt snabbt tog våra vanliga bestick slut och då fick silvret stiga in. Och i något skede räckte inte heller silvret till så åtminstone jag själv åt med dessertgaffel. 

Medan jag sedan plockade jättemånga tallrikar i diskmaskinen och Fredrik förbarmade sig över silvret slog tacksamheten till. Det är fint att få ha så många gäster att besticken inte räcker till. Hellre har jag ibland lite för få bestick än konstant lite för många som ingen behöver. 


Jag kunde illustrera med det överfulla matbordet, skohögen i tamburen eller silvret självt i egen hög person. Men jag är ju dålig på bild. Så det blir i stället den färskaste bild jag har; en suddig på dagens Hilde, hon som just i dag firar nio veckor på jorden. När bilden togs spelade hon kort med sina syskon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s