Äta med silver

Det här kanske förvånar dig, men vi har silverbestick. Vi tar fram dem vid ytterst festliga tillfällen och i praktiken betyder det att vi äter med silver på julafton. 

Och i kväll. Faktiskt. 

Det var fler än vanligt som åt middag hemma hos oss i kväll. Jag kan på rak arm komma på tjugo gäster vid namn, men en böjd arm kunde jag kanske minnas fler. Rätt snabbt tog våra vanliga bestick slut och då fick silvret stiga in. Och i något skede räckte inte heller silvret till så åtminstone jag själv åt med dessertgaffel. 

Medan jag sedan plockade jättemånga tallrikar i diskmaskinen och Fredrik förbarmade sig över silvret slog tacksamheten till. Det är fint att få ha så många gäster att besticken inte räcker till. Hellre har jag ibland lite för få bestick än konstant lite för många som ingen behöver. 


Jag kunde illustrera med det överfulla matbordet, skohögen i tamburen eller silvret självt i egen hög person. Men jag är ju dålig på bild. Så det blir i stället den färskaste bild jag har; en suddig på dagens Hilde, hon som just i dag firar nio veckor på jorden. När bilden togs spelade hon kort med sina syskon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s